propozycje do ustawy 500 zł. - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 14    [ Posty: 135 ]

Napisano: 24 lis 2015, 11:48

Dodatek stażowy, nagrodę jubileuszową pewnie też. Najprawdopodobniej zabiorą też ulgę na dzieci. Dadzą w to miejsce kwotę wolną od podatku. Ty może 13 weźmiesz 1500, ale Twój kierownik trochę więcej. Państwo nie upadnie, nie zbankrutuje. Wręcz przeciwnie. Mogą na tych zmianach nurtu przepływu pieniędzy uzyskać kupę kasy.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2015, 12:04

Ale jak mają uzyskać kupę kasy, jak chcą mi dać więcej, niż mi zabierają? Już sam fakt, że mi zabierają, żeby mi dać, jest bez sensu, no ale...

Poza tym urzędnik też ma prawo do "godnej płacy". Ludzie oczekują wykształcenia i profesjonalizmu, ale jednocześnie nie chcą za to płacić. Najlepiej dokopać, zeszmacić i zabrać "trzynastkę", żeby się darmozjadom w dupach nie poprzewracało. Ja też mam dzieci i taką pracę, jaką mam. Ktoś wymyślił świadczenia rodzinne, ktoś to musi realizować, jestem jedna na gminę, więc nie ma tu chyba mowy o jakimś zatrudnieniu ponad miarę.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 24 lis 2015, 12:21

Całe te zasiłki rodzinne są bez sensu. Przynajmniej do tej pory były bez żadnego sensu. To co chcą wprowadzić będzie trochę sprawiedliwsze. Ciekawe tylko czy ogólna koncepcja nie jest taka, że rodzina z jednym dzieckiem w ogóle nie będzie się kwalifikowała od świadczeń? Stąd ten karkołomny zapis, żeby wniosek składać co roku i pierwsze dziecko przeliczać-bo na drugie przysługuje z urzędu, a na pierwsze może. A na rodzinę z jednym dzieckiem nic się nie liczy bo świadczenia przysługują od drugiego dziecka-nie analizowałem, ale czy przypadkiem nie zastosowali takiego perfidnego zagrania?
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2015, 12:22

Tylko musieli mętnie projekt napisać, żeby za dużo z niego nie doczytać. Teraz uściślą wszystko.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2015, 13:26

No i zastąpią jedno świadczenie innym, też ktoś musi realizować.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 24 lis 2015, 13:41

O robotę możemy być spokojni. Będzie jej od groma, za psie grosze i do usr...ej śmierci.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2015, 19:36

Dzisiaj premier powiedziała, że może jednak będzie kryterium dochodowe nie tylko na pierwsze dziecko ale i na kolejne również. Mówiła też, że ciężko będzie w budżecie znaleźć takie pieniądze... także do tego 1 kwietnia może to wszystko inaczej wyglądać niż to co się teraz mówi i pisze.
eljj

Napisano: 24 lis 2015, 21:19

wprowadzą kryterium 800 na wszystkie i w sumie zostaną te same osoby
gasiak

Napisano: 24 lis 2015, 21:59

Zgodnie z obietnicami PiS i premier Szydło dodatki mają przysługiwać na każde drugie i kolejne dzieci w rodzinie. A w tych uboższych także na pierwsze. Ten program ma kosztować budżet 21,6 mld zł rocznie. To ogromne pieniądze. Trudno je znaleźć w budżecie. Rząd stara się więc obniżyć koszt dodatków. Już wiadomo, że nie będą obowiązywały od początku roku. - Warto się też zastanowić czy dodatki na drugie i kolejne dzieci powinny dostawać rodziny z wyższymi dochodami - stwierdziła nieoczekiwanie w czasie konferencji prasowej premier Szydło. Nie powiedziała jak wysoka miałaby być granica dochodów uprawniająca do dodatków. - To jest jeszcze do dyskusji, będą konsultacje - powiedziała.

Premier zaznaczyła, że "sama wielokrotnie spotykała się z takimi uwagami osób, które właśnie mają wyższe wynagrodzenia, i które twierdzą, że warto się zastanowić, czy powyżej pewnego poziomu dochodów może trzeba zrezygnować z realizacji tego programu".

Read more: https://wyborcza.biz/biznes/1,100896,192 ... z3sROdKmSa
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 25 lis 2015, 8:24

ciekawe co znaczy rodziny z wyższymi dochodami
gasiak

Strona 7 z 14    [ Posty: 135 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x