Prośba o myślenie - HYdE PaRK

Strona 6 z 8    [ Posty: 79 ]

Napisano: 07 sie 2015, 14:02

Ja stosuję starą, sprawdzoną maksymę, która przestrzega, by nie wdawać się w pyskówkę z id.iotami. Ja rozmawiam wyłącznie merytorycznie. Więc proszę wybaczyć, że nie będę więcej odpowiadała na kolejne posty na poziomie żuli spod budki z piwem.

Nie porążaj się bardziej i nie deomnstruj swoich katastrofalnych braków w podstawowym wykształceniu.

Nie pisze się "TCHURZU" lecz TCHÓRZU.
czytelnik

Napisano: 07 sie 2015, 14:50

Dobre dobre.. i mocne nawet... :) ostra jesteś, lubię takie! jesteś bystra, oczytana i wykształcona na pewno też... nawet żul spod budki z piwem ma swój honor by przyznać sie do błędu i z pokora uznać że jest żulem.... TY tego nie masz za grosz. potrafisz tylko oczerniać i chociażby ktoś pluł Ci w twarz będziesz mówiła że pada deszcz (bo tak niezależna każe i prezes)... nadal nie rozumiem dlaczego nie odniosłaś sie do wcześniejszej rozmowy.. przypomnieć??? jak nazwiesz buczących?!? czy stac cie na to by okeślić ich mianem takim jak Tuska i Komorowskiego żartujących przy ciałach smoleńskich...?stać cie na to co mnie? no skąd... pewnie że nie! widzisz tym właśnie różnisz się od żula spod budki z piwem... taki żul brzydziłby sie przy Tobie wypić piwo... nawet taki żul który robi błędy w ortografiiiiiiiiiiiiiii
Do wszytskiego trzeba umieć się przyznać.. śmieszna czytelniczko NASZEGO DZIENNKIKA
junior

Napisano: 07 sie 2015, 17:11

..... brak słów..... mistrzowie propagandy i zamętu... zainteresowani wiedzą o co chodzi a reszta nie musi...
Dla tych którzy nie wiedzą kim są proponuje wizyte u specjalisty a nie na forum.
junior

Napisano: 07 sie 2015, 21:53

Junior to połączenie Komorowskiego z Niesiołowskim. Agresywny tuman!
roman

Napisano: 07 sie 2015, 23:13

Roman masz rację.. jestem jak pomieszanie Komorowskiego z Niesiołowskim. jestem agresywnym tumanem. racja.
junior

Napisano: 08 sie 2015, 8:12

[quote="Sarah"]Szanowni państwo, trudno jest nie zgodzić się z tym, że buczenie i gwizdanie na ludzi jest niestosownym zachowaniem. Podobnie, jak trudno jest zgodzić się z kłamstwami, ze buczano i gwizdano na Powstańców. To wierutne kłamstwo, gdyż gwizdano i buczano na przedstawicieli opcji politycznej, której liderzy tj. sam D. Tusk i sam B. Komorowski mieli niezły ubaw w czasie przylotu trumien z ofiarami katastrofy smoleńskiej. Jeśli ktoś nie widzi związku, to albo jest głupi albo jest przedstawicielem "rasy panów". Tej samej, która Polaków określała, jako podludzi. Oni nigdy nie przeprosili za śmiech z ofiar i ich rodzin w obliczu tak ogromnej tragedii. Jeśli więc osoby, które mają reprezentować cały Naród, zachowali się żule spod budki z piwem to czego oczekujecie od prostych obywateli? Jeśli mendia nie potępiły tamtych zachowań, to jakim prawem rozdzierają szaty dzisiaj?
Sarah wel czyteniczka?
Z wielkim polotem i równie dostojną intencją ..- zdawać by sie mogło, zaczęłaś temat na kanwie wydarzeń związanych z niestosownym zachowaniem " buczących " przy grobach Powstańców. Postawa godna podziwu! można by stwierdzić. "Ambasadorko" wszelkich cnót, kultury i poprawności politycznej.! Ubolewać pozostaje ! Pamiętasz? .."kto sieje wiatr -ten zbiera burze! ..sama pisałaś. Swoją insynuacją i słowami m.in " kto nie widzi zwiazku, to albo jest głupi.." podważasz swoje umiejętności prowadzenia merytorycznej dyskusji.
Zaczynasz dyskurs i wiesz, że będzie afront- co jest naturalnym..pozostaje kwestia wyważenia poziomu i tonu dyskusji, ale przede wszystkim argumentów.
Jak śmiesz ! i na jakiej podstawie podejmujesz się próby " Obiektywnego " stwierdzenia, że te konkretne osoby (Tusk , Komorowski..) ponoszą winę polityczną, kryminalną wręcz, a reszta ( adwerszarz o odmiennym niż Ty poglądzie ) winę moralną ??- za to z czym mamy teraz do czynienia. ?? Wina polityczna - to czyny przestępcze, które ocenia i uznaje Sąd/Trybunał- nie ty. Ty możesz mieć swoje zdanie- ale nie masz prawa, obrażać, oczeraniać, ubliżać , , uwłaczać, pomawiać..!! Powiedzieć o kimś " mieli ubaw w czasie przylotu trumien "? jest uchybieniem w myśleniu, opluciem..- dla mnie pod zaskarżnie. Nie przedstawiasz argumentów- ale kalumnie.
Nie jestem ani zwolenniczką PIS ani PO- nie utożsamiam się z żadną partią polityczną. Mam takie prawo..
Nie mniej - pamiętaj..! Skoro już wysatwiasz opinię i ocenę tak z tak poważanymi zarzutami..i bluzgasz po wszystkich którzy mają inne zdanie - nazywając ich żulami to wiedz..że :
" Winą polityczną można obarczać wszystkichb obywateli państwa-bo każdy z nas jest współodpowiedzialny za to - kto nami rządzi- ale nie wolno tego czynić w przypadku winy moralnej" pisze Jaspers ( Przemoc w polityce") czytaj dalej i wyryj to sobie na czole " nonsensem jest oskarżanie narodu, grupy w obrębie narodu o winę moralną.."
Emilka.

Napisano: 08 sie 2015, 8:38

aaa ...Junior?;) do Ciebie .
Sarah skierowała apel "Prośba o myślenie.." każe włączyć myślenie, takie, wiesz na zasadzie " Kto nie jest z nami- jest przeciwko nam";). To skomplikowana sprawa. Ja pasuję. Tobie też radzę. Pozostawiła nam alternatywę- to miłe z jej strony , czytałeś?
"Jeśli ktoś nie widzi związku - to albo jest głupi albo jest przedstawicielem "rasy panów".
Słowo się rzekło- ja zwyczajna, ty zwyczajny, apolityczni - czyli pozostaje nam opcja jaka .? No głupi jesteśmy !!;)
No więc ja idę się douczyć..
Emilka.

Napisano: 08 sie 2015, 11:50

Emilka sama na tym forum przyznała się do wschodnich sympatii a nawet pochodzenia. Nie dziwi więc, że obrusz ją wszystko co ma doprowadzić do całkowitego wyzwolenia się Polski ze wschodnich wpływów. Pisze, ze każdy ma prawo do własnego zdania ale nie wolno nam osądzać władzy. Zapewne tej władzy, bo jak się zmieni to Emilka podobnie, jak było to za czasów krótkich rządów PiS-u, raptownie zmieni punkt widzenia. Doskonałą ilustracją takiej zmiany jest postawa Komorowskiego. W czasach, gdy był marszałkiem Sejmu otwarcie kpił z Prezydenta L. Kaczyńskiego. Gdy tylko został prezydentem natychmiast osoby kpiące z jego urzędu spotkały się z prawnymi restrykcjami. I ci ludzie straszą zamordyzmem PiS-u. Wymiar sprawiedliwości w czasach rządów PiS- ścigał przestępców i aferzystów. W czasach PO ściga krytyków władzy.

Ale żeby wyprowadzić Emilkę z błędu, co do jej przekonania, że nie zachowały się żadne dowody rozbawienia Komorowskiego, to proszę sobie to obejrzeć:

https://www.youtube.com/watch?v=pa3MRxK6_Ek

Od razu uprzedzę argument, że śmiał się z czegokolwiek innego i że to nie jest żaden dowód. To typowa peowska logika. Ja od razu odpowiadam, że osoby buczące i gwiżdżące na cmentarzu, jedynie odpędzały tym zachowaniem komary i muchy od "zacnych" osobistości, aby nie zostały pokąsane. Więc ta cała krytyka rzekomo niestosownego zachowania to tylko brednie ludzi przepełnionych nienawiścią do uczynnych skautów. To bezinteresowne zachowanie młodzieży powinno stanowić przykład dla wszystkich, jak należy się troszczyć o bliźniego. Tak mniej więcej tłumaczyła zachowanie polityków PO, podczas zaprzysiężenia Prezydenta A. Dudy, promotorka Madonny niejaka Mucha (wszak chyba nie "na dziko").
do sowietki

Napisano: 08 sie 2015, 11:58

Wpis Emilki to przejaw paniki. Jedyne co teraz mogą zrobić to próba zastraszania krytyków obecnej władzy. Grunt pod nogami pali się, mogą nie tylko skończyć się intratne synekury i interesy.

Emilka, zamiast teraz zastraszać krytyków, trzeba było, jako wyborca PO ostrzegać polityków swojej klasy i domagać się od nich przyzwoitości. Teraz, mam wrażenie, że na zastraszanie jest już zdecydowanie za późno a nawet może to przynieść odwrotny skutek, na co zresztą liczę bo sprawdziło się w przypadku wyborów prezydenckich.
pantarej

Napisano: 08 sie 2015, 12:12

Przeczytałem kilka wpisów juniora. Do czego to może doprowadzić walka klasowa. Emilka sama stawia się w jednym szeregu z prymitywnym nieukiem juniorem, tylko dlatego że bronią jednej opcji politycznej. Ale PO przecież słynie właśnie z obrony aferzystów tylko dlatego, że są z tej samej opcji. Nie dziwi więc nic. Dziękuję Emilka, że sama ustawiłaś się w jednym szeregu z taką osobą, bo pomimo prezentowanego przez ciebie wyższego poziomu intelektualnego od juniora, etycznie i moralnie jesteście na tym samym poziomie.
Jedna rada na przyszłość. Pamiętaj co piszesz dzisiaj, na wypadek gdyby zmieniła się władza. I nie zmieniaj tylko nicku. Choć w twoim przypadku prośba o uczciwość to zapewne za dużo.
wujek fido

Strona 6 z 8    [ Posty: 79 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x