proszę o pomoc!!! - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 mar 2009, 16:40

Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki i z góry za nie dziękuje.
Mieszkam w Legnicy.Od 2000roku staram się o mieszkanie i do chwili obecnej go nie uzyskałam.Jestem wychowanką Pogotowia Opiekuńczego w Legnicy.W 2001roku zostałam z niego wyrzucona na ulicę, gdyż uzyskałam pełnoletność.Do domu rodzinnego nie mogłam wrócić, gdyż zostałam z niego wymeldowana.Do chwili obecnej nie posiadam żadnego zameldowania.W 2000roku dostałam pozytywną decyzję z Zarządu Gospodarki Mieszkaniowej w Legnicy i miałam oczekiwać na mieszkanie.W 2003roku urodziła mi sie córka i złozyłam pismo do ZGM uaktualniające moją sytuację. Zgłosiłam iż mieszkam chwilowo w Chojnowie wraz z konkubentem u jego rodziców.W odpowiedzi na moje pismo uzyskałam odpowiedz negatywną, iż zostałam wykreślona z listy osób oczekujących na mieszkanie, gdyż zmieniłam miasto i nie mogę się ubiegać w Legnicy o lokal mieszkalny.Wtedy spróbowałam i złozyłam wniosek o mieszkanie w Chojnowie. W odpowiedzi wysłali pismo, iz nie moge się starać o mieszkanie, gdyż muszę posiadać min. 5 lat stałego zameldowania w Chojnowie, w innym razie nie jestem chojnowianka.W chwili obecnej żyję w związku nieformalnym i mam troje dzieci w wieku 6 lat, 5 lat i 3 lata. Jestem osobą bez zameldowania- osobą bezdomną. Moje dzieci również nie posiadają meldunków. Mam z tego powodu duzy problem z przyjęciem dzieci do przedszkola, gdyz nie maja rejonizacji.Od 2004roku dzieki życzliwości ludzi pomieszkujemy u znajomych.
W tym roku złozyłam kolejny wniosek o mieszkanie w ZGM w Legnicy, gdyz pomieszkujemyw w/w mieście.ZGM zaopiniowal mój wniosej negatywnie. Jestem zdeterminowana, nie wiem co robic??Nie mam wraz z dziećmi meldunku, mieszkania i nigdzie nic mi sie nie należy.
Szukam osób w podobnej sytuacji, bądz ludzi dobrej woli, którzy mi doradzą, gdzie mogę się jeszcze udać w mojej sprawie.Byłam juz u Prezydenta Miasta Legnicy, u Radnych miasta, u Dyrektora do Spraw Infrastruktury Komunalnej w L-cy, nikt nigdzie nie chce mi pomóc, a ja już nie mam sił i pomysłów.
Jeszcze raz bardzo proszę i z góry dziękuje za wszelką pomoc w sprawie.
~Iwona

Napisano: 09 maja 2009, 0:55

mam trojke dzieci o mieszkanie staram sie od 5 lat i co i nic nie wiem co trzeba zrobic aby je uzyskac chyba komus w lape dac to jakies chore!!!! jaja sobie robia!!!!!
~dorota

Napisano: 09 lip 2009, 2:07

brawo dla mops toruń za zatrudnienie osoby ktora naraza wlasne dziecko pozostawiajac je pod opieka psychicznie chorej osoby w czasie pracy !!! poprostu zal
~dawid

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x