Witam serdecznie.Mam pytanko. Czy dochód z funduszu alimentacyjnego i świadczeń rodzinnych jest wliczany do dochodu rodziny w świetle przepisow Miejskich Ośrodków Pomocy?Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam
doje się o moje dzieci są moją zonom o ostatnio dostałem ze sądu ze zabierają je do domu Dziedzicka ale jeszcze nie zabrali mojej zonie iże bardzo źle się dzieje tam dzieci chodzi om głodne i brudne i ze mają zimno mieszka nu ,,a mój starszy syn który mieszka zemną martwi się o nich nie chce jechac osobiście zeby odwiedził ich .
Dziękuje za informację.Ciekawe tylko czemu ten sam dochód nie podlega opodatkowaniu:)?Ciekawe co za baranek wymyśla takie przepisy?! Rozumiem więc że prezenty dla dzieci od alimentującego rodzica typu buty,zabawki,podręczniki itd również w myśl tej ustawy też powinny liczyć się do przychodów rodziny?
alimenty dobrowolne, czy też orzeczone sądownie też nie podlegają opodatkowaniu, a są traktowane jako dochód. nie rozumiem twojego zdziwienia.
świadczenia rodzinne to są tak czy inaczej pieniądze, otrzymywane regularnie co miesiąc, dlaczego więc nie miały być wliczane do dochodu?? pomyśl logicznie.