faktycznie, mam tyle obaw... - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 mar 2011, 20:19

kto im wymyśla tytuły artykułów na tym onecie??? Ten sondaż tak mnie zaniepokoił, że do zakończenia prezydencji mi nie przejdzie strach z przytoczonego powodu

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wielkie- ... omosc.html

co jest tym wyzwaniem dla Polski? prezydencja, czy zdążyć z praniem mózgu społecznego przed jej rozpoczęciem? Ja się dziwię, że kogoś to w ogóle interesuje - na poważnie - poza władzą. Jej ta prezydencja spędza sen z powiek bardziej, niż fakt, że za chwilę cukier będzie po 10 zł., woda mineralna po 5 zł. za litr. a tona węgla po 1000,00 zł. Co tam, że szkoły są likwidowane, szpitale zastanawiają się jak się, jak się wyleczyć z choroby permanentnego niedoboru środków w kontaktach z NFZ-tem, itd. itd. Ważne, żeby społeczeństwo wiedziało, kiedy się prezydencja zaczyna. K....
Mogliby tą prezydencję przekazać komu innemu. I tak by przeciętny Polak nie zauważył, że ona w ogóle była. No chyba, że na konferencjach prasowych.
~Łukasz

Napisano: 04 mar 2011, 23:29

W naszych projektach systemowych zmuszają nas do przestrzegania zasady równości. Ktoś powie, że dobrze i ja też bym tak mówił gdyby nie kwestia dopłat dla naszych rolników. Co ma piernik do wiatraka? Ano ma ogromnie dużo i jest to dowodem na bezczelność, bezwzględność i hipokryzję najsilniejszych państw UE.
Tam gdzie im to pasuje to zmuszają wszystkie kraje do przestrzegania rzekomej równości. Tam gdzie im nie pasuje ani myślą wyrównywać szanse. Ot zwyczajna bandycka filozofia.

Nasz rząd zamiast wykorzystać okres prezydenci do upominania się o prawdziwe równouprawnienie, bo ekonomiczne to zamierza jedynie puszczać bąki i filmy sprzed drugiej wojny światowej. Jednym słowem wstyd i siermięga, nie ubliżając dawnym aktorom.

Czy zadaniem polskiej prezydencji ma być ośmieszenie i skompromitowanie Polski?
~równość po unijnemu

Napisano: 05 mar 2011, 9:41

2011-03-05 07:37
Re: jest coraz \"lepiej\", będzie jeszcze \"lepiej\"
wysłane przez dzibar dnia 2011-03-05 07:37:22
zgłoś do moderacji

dzibar

nowy
moim zdaniem jest sposób, aby euro zwyciężył i aby polska prezydencja się udała - pod warunkiem, że zachowamy sie jak ludzie, anie jak politycy, nauczyciele, lekarze, prawnicy czy kto tam jeszcze ....patrzący przez pryzmat swoich interesów, małostkowi, nieczuli na krzywdę innych.
Moim zdaniem jakby dosłownie przeanalizować encyklikę papieża Piusa XI w której omawia zasadę subsydiarności i przenieść ja na grunt europejski to okaże się, że tak naprawdę cała Europa i świat na tym skorzystają, każdy zaś kraj i obywatel wg potrzeby.
To co jedni postrzegają jako zaletę u innych ( dobrobyt) wcale nie musi być tym co daje tamtym szczęście i odwrotnie my mamy coś czego innych brakuje ( jeszcze spontaniczność, jeszcze więzi, jeszcze sporo dobrej energii do pracy i działania - tylko należy umiejętnie tą energię wyzwolić, a nie pławić się w mamonie i \"podcinać sobie gardła\" dla mamony.
Jest oczywiste, że każdy chce żyć lepiej i wygodniej, ale niekoniecznie nawyki z zachodu daja szczęście i zdrowie - a informację i zdrowe relacje ( a nie obłudę i udawanie kogos kim nie jesteśmy) to w aspekcie prezydencji widzę jako ważny atut Polski. Wykorzystanie szansy na pokazanie naszego państwa i jego siły przyciągania poprzez ludzi, naszej spontaniczności uważam za atut w walce i euro ( pod warunkiem, że wyrównanie szans edukacyjnych pójdzie we wszystkie strony, a nie na zasadzie rowni i równiejsi). Biorąc to pod uwagę nie do końca jestem przekonana czy bedę zrozumiana ( zwłaszcza przez PO ze względu na ich postawę i mentalność)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 05 mar 2011, 9:47

gdyby Europie Zachodniej pokazać ile zyskuje na pomocy słabszym i jakie będzie miała możliwosci poprzez inwestycję ( uratowanie człowieczeństwa ) to okaże się sukcesem dla wszystkich. Nieraz słabość oznacza siłę i to w prezydencji należy mocno podkreslić. Prawdą jest, że mozna miłością świat zawojować tylko nie można wciskać kitu o miłości ludziom glodnym, którzy nie potrafią o niczym innym myśleć jak o chlebie i wodzie.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 15 mar 2011, 17:10

na onecie pracują muły, nie tylko produkują nędzne artykuły, ale prowadzą moderację, w której kasowanie postów odbywa się w sposób dowolny, w oparciu o regulamin, który można dowolnie interpretować.
Kto zna adresy prywatne modów z onetu, to proszę tu wrzucać!
~adresy modów z onetu

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem