Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne

Strona 11 z 32    [ Posty: 319 ]

Napisano: 02 maja 2018, 8:38

Pieńkowa Dama pisze:Wszystko zależy od kierownika i współczuję Wam ,którzy jesteście źle wynagradzani za pracę. Jesteśmy we dwie 500 +, ZR, DM, DE, stypendia, KDR, FA. W okresie zasiłkowym zawsze mamy pomoc stażystów. Kierownik to z nami ustala ile osób potrzebujemy itd. Za każde dodatkowe zadanie są dodatkowe pieniądze. Z nami było ustalane czy chcemy pracownika do 500 + czy będziemy ogarniać to we dwie plus stażyści. W okresie zasiłkowym zdarza się, że zostajemy po godzinach ale odbieramy to jako dni wolne potem. Tak się organizujemy, że jak najwięcej spraw załatwić w godzinach pracy. Osobiście uważam, że w tym względzie to z kierownikami należy rozmawiać. Gdybym miała tyle obowiązków za najniższą krajową ogarniać, to już bym dawno tę pracę rzuciła.

tylko pozazdrościć takiego kierownika. U nas zostajemy po godzinach i za same nadgodziny nic mamy. Jak się samemu nikt nie odezwie że ktoś by sie przydał to byłoby najlepiej ogarniac bez pomocy. W zeszłym roku był w gorącym okresie dodatek, ale szczerze powiem że przez około miesiąc trzeba było zostawać po godzinach. A inni pracownicy nie zostawali po godzinach i mieli taki sam dodatek więc w tej pracy nikt nie widzi tego co się robi!
ewa24
Referent
Od: 27 wrz 2011, 10:04
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2018, 9:03

ewa24 pisze:I u nas też są zwroty dotacji
tu powinni zostać ukarani kierownicy, jak można oddać coś co się należy, przecież ktoś na to zapracował - niegospodarność jak nic
tu brakuje rozwiązania
3% czy 1.5% na obsługę - z czego 80% musi iść na wynagrodzenia pracowników obsługujących świadczenia !
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 02 maja 2018, 9:50

W moim OPS też jest zwracana dotacja, zamiast zapłacić ludziom za to wypracowali. Cytat " dam podwyżki a jak się skończy 500+ to nie będzie pieniędzy" lub "to obsługa ŚW, ŚR ma zarabiać po trzy tysiące a co pozostali" . Wszyscy mało zarabiamy,z całego OPS kilka osób przekracza 2000 na rękę.
fausti
Praktykant
Od: 23 sty 2018, 22:49
Zajmuję się: FA 500+

Napisano: 02 maja 2018, 11:59

fausti pisze:"to obsługa ŚW, ŚR ma zarabiać po trzy tysiące a co pozostali"
no i kolejny problem
rodzinne nie powinny być w ops
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 02 maja 2018, 15:43

jasiak pisze:
fausti pisze:"to obsługa ŚW, ŚR ma zarabiać po trzy tysiące a co pozostali"
no i kolejny problem
rodzinne nie powinny być w ops
Bez znaczenia, gdzie jest realizowany program, a podpinanie go pod istniejące struktury zarządzania (OPSy czy Centra) powinno tylko obniżać koszty - jeden pion kadrowy, płacowy i organizacyjny jest zawsze tańszy niż dwa osobne. Jeśli jednak zarządzający szuka pretekstu do oszczędzania na pokaz, to i pretekst "bo są inni" musi się pojawić, choć jest z punktu widzenia zarządzania argument niedorzeczny - jest to faktycznie argument: skoro nie mam żeby dać wszystkim dużo, to nie dam nikomu. Dziecinada.
1) Interpretacje ministerstwa to przekonywanie, że w ustawie jest co innego niż tam faktycznie jest
2) Prawo i logika to dwa różne pojęcia
3) Czego nie ma w ustawie tego nie ma w ogóle
Kali
Praktykant
Od: 02 kwie 2010, 10:58
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2018, 14:44

Kujawsko pomorskie 1560,00 na rękę. Większość z moich klientów przynosi wyższe zarobki na zaświadczeniach:(
Sofia
Stażysta
Od: 19 cze 2017, 12:28
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 maja 2018, 6:50

Ja po ponad 2 latach mam nieco powyzej 3800 na rękę- z terenowym i premią
luna13
Praktykant
Od: 17 paź 2017, 10:27
Zajmuję się: ps

Napisano: 08 maja 2018, 7:51

luna13 pisze:Ja po ponad 2 latach mam nieco powyzej 3800 na rękę- z terenowym i premią
Jak masz dodatek terenowy to znaczy, że jesteś pracownikiem socjalnym. A Ci już od dawna zarabiają więcej niż obsługa świadczeń, która w ops traktowana jest jak kula u nogi zazwyczaj.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 08 maja 2018, 7:59

MartaW pisze:
luna13 pisze:Ja po ponad 2 latach mam nieco powyzej 3800 na rękę- z terenowym i premią
Jak masz dodatek terenowy to znaczy, że jesteś pracownikiem socjalnym. A Ci już od dawna zarabiają więcej niż obsługa świadczeń, która w ops traktowana jest jak kula u nogi zazwyczaj.
MartaW pisze:
Są miejsca, gdzie rzeczywiście zarabiają, np. w Warszawie czy we Wrocławiu. Ja mieszkam na prowincji, jestem pracownikiem socjalnym i mam najniższą krajową.
Lakhpa
Praktykant
Od: 04 kwie 2018, 15:24
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 08 maja 2018, 8:52

3800 na rękę to nawet mój kierownik nie zarabia...
Ale jak mi wpierdzielą 300+ to chyba rzucę to wszystko w ch...
Już teraz nie mogę iść na urlop kiedy bym chciała a jak jeszcze to badziewie mi dorzucą to już o wolnym latem mogę zapomnieć. A też mam dziecko, z którym chciałabym w wakacje spędzić trochę czasu. Ale kogo to obchodzi? Sejm zrobi sobie dwumiesięczną przerwę wakacyjną i hop - na wczasy. A my będziemy zapierdzielać świątek, piątek i niedziela za lipny list pochwalny od pani minister.
asz
Stażysta
Od: 21 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: mydło i powidło

Strona 11 z 32    [ Posty: 319 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x