Protest pracowników sfery budżetowej - Świadczenia rodzinne

Strona 9 z 32    [ Posty: 319 ]

Napisano: 24 kwie 2018, 12:33

Kali pisze:Na całym świecie (uogólniając) socjal nie konkuruje tak bardzo z wynagrodzeniami, co widać dobitnie chociażby w tej dyskusji - świadczenia rodzin (zdrowych, zdolnych do pracy, biernych zawodowo) przekraczają zarobki pracujących.
Zdecydowanie nie trybi przede wszystkim wysokość wynagrodzeń. :D Co do pozostałeh części dwóch ostatnich postów, to daję lajka i serduszko i się mogę pod tym z czystym sumieniem podpisać ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2018, 10:45

Głos Ludu? Trochę kultury... Dzieci nie są winne, że rodzą się w takich rodzinach, a określenie "bubel genetyczny" to przesada. Nie popieram tego, żeby ciągle nagradzać takie rodziny, ale takie określenia też nie są na miejscu. Znam wiele "bubli genetycznych", który wchodzą w dorosłe życie bardzo dobrze dają sobie radę, są dobrymi pracownikami i mają fajne rodziny. Widać, że u poprzednika poziom frustracji sięgnął zenitu i mu się ulało.
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 25 kwie 2018, 10:54

BKB pisze:Należy natychmiast zlikwidować wszelkie zasiłki, dotacje na kopulacje i głodem zmusić bydło rozpłodowe do podjęcia pracy. Ja nie mam zamiaru ich utrzymywać! (...)
To jest przesada, bo nie każda uboga rodzina to patologia.
Ja bym proponowała aby wszystkie świadczenia zalezne od dochodu były też uzaleznione od zarejestrowania się w Urzędzie Pracy i poszukiwaniu pracy. Wtedy świadczenia nalezałyby sie tym co najmniej zarabiają, a nie tym co nie pracują bo im sie to nie opłaca albo zarabiają na czarno, każdy kto by korzystał też by sie do tego dokładał. Można by tyko pomyslec o zwolnieniu z tego obowiązku matki czy ojców którzy chca wychowywac małe dzieci do killku lat ale nie obydwoje na raz.
A jak ktos nie chce pracowac bo takie jest jego motto życiowe to niech tez nie korzysta z pomocy państwa i już.
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
paulina124
Referent
Od: 05 kwie 2016, 18:53
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 25 kwie 2018, 15:08

No i Mamy Załatwione Podwyżki.... co prawda podwyżki limitów rozpatrywanych spraw na pracownika ( 300, teraz jeszcze dojdą zasiłki pielęgnacyjne) no ale w końcu podwyżka to podwyżka.
krak
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 8:58
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne

Napisano: 26 kwie 2018, 8:46

krak pisze:No i Mamy Załatwione Podwyżki.... co prawda podwyżki limitów rozpatrywanych spraw na pracownika ( 300, teraz jeszcze dojdą zasiłki pielęgnacyjne) no ale w końcu podwyżka to podwyżka.
możesz rozwinąć o co Ci chodzi ? jakie limity rozpatrywanych spraw ?
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 26 kwie 2018, 11:05

krak pisze:No i Mamy Załatwione Podwyżki.... co prawda podwyżki limitów rozpatrywanych spraw na pracownika ( 300, teraz jeszcze dojdą zasiłki pielęgnacyjne) no ale w końcu podwyżka to podwyżka.
To ze mną jeszcze 2 osoby powinny pracować jak nic ;d
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 26 kwie 2018, 14:32

Dolnośląskie, najniższa krajowa, czyli 2100 zł plus dodatek 250 zł. Na rękę 1708 z groszami. Zdarza się, że moi podopieczni przynoszą zaświadczenia z wyższymi zarobkami. Sytuacja jest żenująca. Ja jestem zdecydowana na zmianę roboty jak tylko moja córka skończy podstawówkę i pójdzie do średniej. Wracam do Niemiec do pracy. 2 miesiące mnie nie ma, ale potem przez 2 jestem w domu.
Lakhpa
Praktykant
Od: 04 kwie 2018, 15:24
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 26 kwie 2018, 19:34

Podjęcie próby przekierowania dyskusji w oparciu o diagramy, na tym forum..., przez pracownika OPS, no jestem zaskoczona. Interpretacja nie jest poprawna, ale pomysł świetny. Wyciąganie wniosków z danych statystycznych. Reszta wypowiedzi, a szczególnie tych "nieszczęsnych trzech literek", prosze wybaczyć, porażka.
anna kern.

Napisano: 27 kwie 2018, 7:45

Czy może ktoś zbanować tego chamskiego trolla BKB? :evil:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2018, 13:11

jasiak pisze:
możesz rozwinąć o co Ci chodzi ? jakie limity rozpatrywanych spraw ?
No teraz większość z Nas ma śr , 500+ Fa sprawozdania a teraz dojdą nam 300+ zmiana zasiłków pielęgnacyjnych czyli podwyższy się limit spraw do zrobienia wrzesień - listopad. Nie wzrośnie jedynie pensja. Bo skoro wyrabiamy się z tym wszystkim to można więcej dać. Ja już od 3 lat o 15.00 wychodzę z biura i zero nadgodzin. W sejmie za darmo nie robią i my nie powinniśmy pokazywać ze charytatywnie nadgodziny wyrabiamy żeby jedna czy 2 ekipa polityczna chwaliła się jak dobrze pracuje dla społeczeństwa zapominając ze My też jesteśmy częścią tego społeczeństwa.
krak
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 8:58
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne

Strona 9 z 32    [ Posty: 319 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x