Prowadzący szkolenia godni polecenia ? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 30 maja 2016, 8:07

czy ktoś z Was uczestniczył w szkoleniu dla asystentów prowadzonym przez :
1. Marek Mudant (Pedago Kraków)
2. Anna Stolarczyk (Nowa Perspektywa Kraków)
jakieś opinie ? warto ? :)
Oba odbywają się w jednym dniu i nie wiem które wybrać :)
agan

Napisano: 30 maja 2016, 14:38

osobiście nie kojarzę tych prowadzących, ale uczestniczyłam ostatnio na szkoleniu dla asystentów w Kielcach z trenerką Emilią Sobczyk i z czystym sumieniem polecam. Rzetelne szkolenie, dużo przydatnych informacji.
monika jagna
Praktykant
Od: 16 paź 2015, 12:15
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2016, 10:07

dzięki Monika, przydatna informacja, też jest z nią szkolenie w czerwcu i akurat wtedy kiedy nie mogę, ale po Twojej rekomendacji skorzystam z kolejnego na jesieni.
a u mnie okazało się że M.M jednak nie prowadzi (a szkoda) tylko oba szkolenia są połączone, no nic zobaczymy..
agan

Napisano: 07 cze 2016, 12:35

No faktycznie dziwna sprawa z tymi szkoleniowcami, rozumiem, że zależało Ci na M.M, napisz koniecznie jak wrażenia po szkoleniu- warto mieć sprawdzone nazwiska.
monika jagna
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 10 cze 2016, 12:23

Na szkolenie z p. Anną Stolarczyk warto pojechać. Dużo informacji przydatnych w pracy, ciekawostki w rozwiązywaniu problemów. Polecam
yogi

Napisano: 10 cze 2016, 15:11

Ja wybieram się na szkolenie 17.06 z Emilia Sobczyk w Toruniu- dam znać czy warto ;)
Mona123
Stażysta
Od: 24 sty 2016, 18:56
Zajmuję się: AR

Napisano: 13 cze 2016, 10:02

Moje spostrzeżenia szkoleniu z p.A.Stolarczyk - informacje dość konkretne choć bardziej w formie ciekawostek, krótkie (4 godz) jak na taką cenę (300), bardzo mało materiałów, słabe zaplecze (kawa itp) i jak zawsze duża korzyść ze spotkania z innymi asystentami i wzajemnej wymiany informacji ;)
agan

Napisano: 15 cze 2016, 13:30

Popieram zawsze największa korzyść szkoleń to spotkanie innych Asystentów i wymiana doświadczeń :) ja w Kielcach miałam szkolenie 6-cio godzinne (wydaje mi się, że to dość czasu na omówienie tematyki i ew. dyskusje), co do materiałów- były spore (około 30 stron), a cena niższa (z tego co pamiętam około 250 zł). Co do zaplecza to wydaje mi się, że wszystko zależy od firmy, która takie szkolenie organizuje (czy chce przyoszczędzić, czy faktycznie zamówić porządną kawę, herbatę i jakieś ciastka).
monika jagna
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2016, 20:48

Szkolenie z Emilią Sobczyk nie polecam, nic nowego się nie dowiedziałam, za mało czasu na omówienie całego materiału. Żadnych wątpliwości nie rozwiała np. dotyczących obowiązków ar, gdzie jest granica między tym co musimy a co nie, sprawy związane z ochroną ar itp. Szkolenie skupione na ogółach,co my asystenci znamy (ustawa, współpraca itp). Mało wnikliwa analiza i omówienie jak pracować z rodziną z problemem alkoholowym, chorobami psychicznymi, upośledzeniem, oporem. Materiały szkoleniowe z internetu co sama kilka razy czytałam. Bardzo się rozczarowałam.
Mona123
Stażysta
Od: 24 sty 2016, 18:56
Zajmuję się: AR

Napisano: 30 wrz 2016, 9:41

Jacek Popów - ktoś może był na szkoleniu przez niego prowadzonym ? warto ?
agan

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x