Przeciwdziałanie przemocy w rodzinie
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przeciwdziałanie przemocy w rodzinie
Witam i Zapraszam na szkolenie
28 września Poznań- Przeciwdziałanie Przemocy w Rodzinie
1.Nowe rozwiązania prawne wynikające z ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie służące ochronie rodzin przed przemocą.
2.Zespoły interdyscyplinarne i grupy robocze–cele,zadania wynikające z ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie.
3.Procedura interwencji służb w sytuacji przemocy w rodzinie NIEBIESKIE KARTY–uregulowania prawne, dokumentowanie pracy, itp. (na podst. Rozporządzenia Rady Ministrów z dn. 13.09.2011r. w sprawie procedury NIEBIESKIE KARTY oraz wzorów formularzy NIEBIESKA KARTA, a także Wytycznych nr 2 Komendanta Głównego Policji z dn. 7.12.2011r w sprawie sposobu postępowania policjantów podczas realizacji procedury NIEBIESKIEJ KARTY)
4.Interdyscyplinarna współpraca służb na rzecz rodzin z problemem przemocy–kompetencje służb.
5.Tworzenie i realizacja indywidualnych planów pomocy rodzinom, w których jest przemoc.
6.Praktyka pracy w zespołach i grupach roboczych–obszary problemowe, trudności oraz wymierne korzyści.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt [email protected]
28 września Poznań- Przeciwdziałanie Przemocy w Rodzinie
1.Nowe rozwiązania prawne wynikające z ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie służące ochronie rodzin przed przemocą.
2.Zespoły interdyscyplinarne i grupy robocze–cele,zadania wynikające z ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie.
3.Procedura interwencji służb w sytuacji przemocy w rodzinie NIEBIESKIE KARTY–uregulowania prawne, dokumentowanie pracy, itp. (na podst. Rozporządzenia Rady Ministrów z dn. 13.09.2011r. w sprawie procedury NIEBIESKIE KARTY oraz wzorów formularzy NIEBIESKA KARTA, a także Wytycznych nr 2 Komendanta Głównego Policji z dn. 7.12.2011r w sprawie sposobu postępowania policjantów podczas realizacji procedury NIEBIESKIEJ KARTY)
4.Interdyscyplinarna współpraca służb na rzecz rodzin z problemem przemocy–kompetencje służb.
5.Tworzenie i realizacja indywidualnych planów pomocy rodzinom, w których jest przemoc.
6.Praktyka pracy w zespołach i grupach roboczych–obszary problemowe, trudności oraz wymierne korzyści.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt [email protected]
Zapraszamy
Zespół CSS
Zapraszamy na naszą stronę
Zespół CSS
Zapraszamy na naszą stronę
Re: Przeciwdziałanie przemocy w rodzinie
A ile szkolenie wynosi godzin? Będzie przeprowadzone zgodnie z wytycznymi dot. szkoleń z zakresu przec. przem. w rodzinie?
r, Ty pierniku, prowokujesz!!!!
Mam się powtarzać? To spójrz na początek tego działu i poczytaj, jakie są propozycje tematyczne szkolenia.
Jednym słowem: cała Polska czyta dzieciom.
Dlatego starym osłom też można czytać. I maglować oczywistą oczywistość.
A jeździjcie sobie dalej na te szkolenia...
Tylko... \"jedźcie przez zboże, we wsi Moskal stoi\".
Mam się powtarzać? To spójrz na początek tego działu i poczytaj, jakie są propozycje tematyczne szkolenia.
Jednym słowem: cała Polska czyta dzieciom.
Dlatego starym osłom też można czytać. I maglować oczywistą oczywistość.
A jeździjcie sobie dalej na te szkolenia...
Tylko... \"jedźcie przez zboże, we wsi Moskal stoi\".
Będziemy jeździć o wielki, będziemy. Jedne osły już porobiły certyfikaty, więc teraz nasza kolej! TKM!
Bądź pozdrowiony, r. Zapewne z otwartymi ramionami zostaniesz powitany w gronie osłów...
P.S. Ja moje certyfikaty spuściłem z falami gnojówki, zatem, wybacz, ramion nie otworzę.
TKM?
O nie! TKW!
P.S. Ja moje certyfikaty spuściłem z falami gnojówki, zatem, wybacz, ramion nie otworzę.
TKM?
O nie! TKW!
Miejsce wśród osłów masz niezależnie od certyfikatów o wielki!
Oprócz Przeciwdziałanie przemocy w rodzinie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Czy informujemy ofiarę i sprawcę o zakończeniu procedury NK?
potzrebuję pomocy, co dalej?
Co zrobić ze sprawcą?
Co zrobić ze sprawcą?
roczne sprawozdanie
GRUPY ROBOCZE
Co robicie jeśli ofiara się nie wstawia na spotkania?
Prośba
Rezygnacja ze współpracy z asystentem rodziny
jak powołać nowego członka do zespołu
szkolenia
Pielęgniarka w zespole
zmiana czlonka ZI
sprawca w Zk
Alkoholizm i przemoc... Jak pomóc?
niebieska karta rozpoczecie procedury