przed uprawomocnieniem się decyzji - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 gru 2014, 13:36

Jak byście postąpili?
Rozpatrzyłam złożony wniosek na podstawie dokumentów, które były aktualne, wydałam decyzję i Pani przyszła zapytać dlaczego taka. Wytłumaczyłam co i jak. Teraz przed uprawomocnieniem się decyzji Pani , po moim wyjaśnieniu" przyniosła umowę najmu nową obowiązującą. Czy mam jej teraz przeliczyć i wydać nową decyzję?
slapi
Stażysta
Od: 09 paź 2014, 11:00
Zajmuję się: dm/de/kadry/płace

Napisano: 07 gru 2014, 21:09

Moim zdaniem tak najlepiej, jednak po wyjaśnieniu czy na pewno i jak to możliwe, że dokumenty były aktualne, a teraz wychodzi że nie były (bo ja nie rozumiem, tyle że nie muszę).
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 08 gru 2014, 14:33

Chodziło o to, że pani miała umowę najmu, w której miała zapis, że płaci jedną kwotę dla wynajmującego w ramach czynszu, więc jej tę kwotę porównałam do stawki w gminie. Pani przyszła po otrzymaniu decyzji z zapytaniem dlaczego taki mały dodatek jej wyszedł, skoro ona płaci dużo więcej, więc jej to wyjaśniłam, że gdyby czynsz był wyszczególniony i zapis w umowie że inne wydatki są ponoszone zgodnie w wyliczeniami zarządcy (wspólnota mieszkaniowa) to wtedy wydatki byłyby w inny sposób przeliczone , a do stawki w gminie porównany byłby tylko czynsz. Więc pani się zreflektowała i na następny dzień przyniosła mi nową umowę z tak rozpisanymi wydatkami na mieszkanie jak jej podpowiedziałam. Stąd moje pytanie czy jeżeli decyzja się nie uprawomocniła to mogę ponownie rozpatrzyć wniosek, bo umowa jest z datą sprzed złożenia wniosku?
slapi
Stażysta
Od: 09 paź 2014, 11:00
Zajmuję się: dm/de/kadry/płace

Napisano: 08 gru 2014, 15:37

Ja myślę że jeśli decyzja nie jest uprawomocniona, można jeszcze raz rozpatrzyć ale Pani winna złożyć odwołanie w którym będzie chciała ponownego przeliczenia naliczonego dodatku, do odwołania niech dołączy nową umowę.
Dorota2

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x