przedłużenie karty
przedłużenie karty
Jak przyjmujecie wniosek o przedłużenie karty, która wydana została osobie - rodzinie w 2014r. (na starych zasadach).
Przyjmuję na nowym wniosku, ale tylko tą osobę, która wnioskuje o przedłużenie karty (pełnoletni członek rodziny), czy we wniosku znów ma być cała rodzina i wszystkie dokumenty od nich (bo na starych zasadach nie mam ksera dowodów i aktów urodzenia wszystkich dzieci). Nigdzie nie mogę znaleźć jak to mam przyjąć.
Przyjmuję na nowym wniosku, ale tylko tą osobę, która wnioskuje o przedłużenie karty (pełnoletni członek rodziny), czy we wniosku znów ma być cała rodzina i wszystkie dokumenty od nich (bo na starych zasadach nie mam ksera dowodów i aktów urodzenia wszystkich dzieci). Nigdzie nie mogę znaleźć jak to mam przyjąć.
Re: przedłużenie karty
Pytałam o to samo na szkoleniu. Szkoląca powiedziała, że nie ma obowiązku składać kolejnego wniosku, tylko jeśli przyjdzie taki dorosły uczeń czy student i złoży oświadczenie, że wciąż się uczy oraz dowód tożsamości, to po prostu wbijamy w system i mu przedłużamy.
a czy w systemie wchodzimy w WNIOSKI i Przedłużenie ważności karty ????
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
WNIOSKI-----WYDANIE PRZEDŁUŻENIA
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
to po co jest we wniosku □ wnoszę o przyznanie nowej Karty Dużej Rodziny dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem ?
np. pełnoletnie dziecko ma kartę wydaną do 31.01.2015r., jeżeli będzie się dalej uczyło to chyba wniosek powinna złożyć matka/ojciec, wnioskując o nowa kartę dla tego dziecka
np. pełnoletnie dziecko ma kartę wydaną do 31.01.2015r., jeżeli będzie się dalej uczyło to chyba wniosek powinna złożyć matka/ojciec, wnioskując o nowa kartę dla tego dziecka
Karta jest przyznawana na wniosek a nie z urzędu, więc to, że ktoś przyniesie zaświadczenie o tym, że dalej się uczy to nie znaczy, że masz mu przyznać kartę, musi być wniosek.
ira
Wydaje się to logiczne, rzeczywiście... Dla pewności warto dawać wniosek do wypełnienia.
Wydaje się to logiczne, rzeczywiście... Dla pewności warto dawać wniosek do wypełnienia.
Ale czy ta osoba pełnoletnia sama na siebie składa, czy ma wniosek złożyć rodzic?
Moim zdaniem osoba pełnoletnia może złożyć wniosek na siebie o przedłużenie jej ważności KDR ponieważ program i tak odsyła do głównego wniosku całej rodziny z tym samym już nadanym nr
a czy trzeba wpisywać cały skład rodziny we wniosku czy tylko osobę której przedłużenie ma dotyczyć?
Oprócz przedłużenie karty - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
wniosek przeslany pocztą bez oświadczeń
Zaświadczenie ze szkoły 30.06.2015 do kiedy wydać kartę?
czy nażleży się KDR
KDR
jaka wypłata
Gdzie znajdę wnosek zgłoszeniowy do GIODO?
Rok akademicki do kiedy trwa?!!!!!
jak to jest
karty wydane w 2014 roku
czy karta przysługuje
osoba wprowadzająca
Karta dla osoby w zakładzie karnym
akt małżeństwa
MPIPS podaje informację
Wzór oświadczenia
wnioskodawca