Zaświadczenie ze szkoły 30.06.2015 do kiedy wydać kartę?
Zaświadczenie ze szkoły 30.06.2015 do kiedy wydać kartę?
Kobieta przyniosła zaświadczenie ze szkoły że termin zakończenia nauki jest 30.06.2015 do kiedy wydać kartę?
Re: Zaświadczenie ze szkoły 30.06.2015 do kiedy wydać kartę?
to nikt z was nie przyjmuje zaświadczeń ze szkoły?
a nie do 3o sierpnia w przypadku osob uczacych sie w szkole sredniej? a do 3o wrzesnia w przypadku studentow,
art. 4 ust. 1 pkt 2 lit a nie powinien budzić Twoich wątpliwości.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Niestety budzi, udaøo nam siedzisiaj dodzwoni© do MPIPS, nowo podane numery do kontaktuira pisze:art. 4 ust. 1 pkt 2 lit a nie powinien budzić Twoich wątpliwości.
Dyżur telefoniczny dla gmin i obywateli od poniedziałku do piątku w godzinach 10 - 12 prowadzą:
Katarzyna Krzewska (22) 529 07 61
Olga Richter (22) 529 07 62
Jedno z naszych pytañ, co w przypadku gdy na oświadczeniu lub zaświadczeniu, badzie inna data niæ 30 wrzesień (szkoły średnie)
mamy dać im kilka dni na przemyślenie tematu i zadzwonić ponownie

W przypadku adresu ma być wpisywany przez klientów adres gdzie rzeczywiście prowadzone jest postępowanie, czyli adres ops, organ to oczywiście burmistrz
kolejne pytanie to co w przypadku oświadczeń od rodziców gdy występuje przypadek, kobieta 1 dziecko z poprzedniego związku, mąż - 1 dziecko z poprzedniego związku + 1 dziecko razem ( nie wiedza co w takim przypadku z oświadczeniami od rodziców, mamy dać czas na zastanowanie) (w oświadczeniu musi byc zapisek o pozostawaniu ....do co najmniej trojga dzieci)
i kilka innych

Warto gdyby ktoś pisemnie wysłał pytania
Do kiedy przyznalibyście kdr - termin ukończenia studiów przypada na 30.06.2017 czy do 30.09.2017? czy do 01.10.2017?
studia przyznaje tak jak na zaswiadczeniu; srenia szkole do 30 wrzesnia roku w ktorym jest przewidywany konce roku.
jak mam dziecko ze sredniej co jest w klasie pierwszej i zaświadczenie ze planowy rok ukonczenia szkoly za 2 lata to wpisuje wrzsien za 2 lata i po sprawie. teoretycznie powinno sie wpisać do 18stki i pozniej przedluzenie, ale czy jest sens utrudniać sobie życie?
jak mam dziecko ze sredniej co jest w klasie pierwszej i zaświadczenie ze planowy rok ukonczenia szkoly za 2 lata to wpisuje wrzsien za 2 lata i po sprawie. teoretycznie powinno sie wpisać do 18stki i pozniej przedluzenie, ale czy jest sens utrudniać sobie życie?
nowa39
Wg mnie student powinien się dowiedzieć, kiedy na jego uczelni kończy się rok akademicki, a jeśli są wątpliwości, to trzeba wykonać telefon na uczelnię i się dopytać, jaki jest ten konkretny termin zakończenia roku akademickiego.
kasia G
Nam szkoląca mówiła, że zaświadczenie można przyjąć, nic nie szkodzi, ale jeśli ktoś nie dostarczył, to święte jego prawo i tylko oświadcza, do kiedy planuje się uczyć. Wtedy 30 września ostatniego roku nauki to ostateczna data ważności karty.
Tłumaczyła nam też, że ustawodawca chciał w końcu wyprostować sprawę września dla maturzystów, którzy oficjalnie kończą szkołę 30 sierpnia, a ewentualne studia zaczynają 1 października.
Ta ustawa jest bardzo specyficzna w wielu miejscach, ale chyba musimy pamiętać, że zapisy ustawy przede wszystkim (czyli ponad zaświadczeniem ze szkoły).
jaaa
Powiem szczerze, że bałabym się ryzykować, bo jakby nie było jest zapis w ustawie:
Art. 11 ust 1 pkt 2 Karta jest przyznawana dziecku w wieku do ukończenia 18 r.ż. - do ukończenia 18 r.ż.
A nie do ukończenia nauki, jeśli się uczy. Zawsze zaraz po osiemnastce taki delikwent może popierniczyć szkołę i tego nie zgłosić. Wiem, ryzyko takie jest też na każdym innym etapie, ale mimo wszystko ja wolę się trzymać ustawy.
Wg mnie student powinien się dowiedzieć, kiedy na jego uczelni kończy się rok akademicki, a jeśli są wątpliwości, to trzeba wykonać telefon na uczelnię i się dopytać, jaki jest ten konkretny termin zakończenia roku akademickiego.
kasia G
Nam szkoląca mówiła, że zaświadczenie można przyjąć, nic nie szkodzi, ale jeśli ktoś nie dostarczył, to święte jego prawo i tylko oświadcza, do kiedy planuje się uczyć. Wtedy 30 września ostatniego roku nauki to ostateczna data ważności karty.
Tłumaczyła nam też, że ustawodawca chciał w końcu wyprostować sprawę września dla maturzystów, którzy oficjalnie kończą szkołę 30 sierpnia, a ewentualne studia zaczynają 1 października.
Ta ustawa jest bardzo specyficzna w wielu miejscach, ale chyba musimy pamiętać, że zapisy ustawy przede wszystkim (czyli ponad zaświadczeniem ze szkoły).
jaaa
Powiem szczerze, że bałabym się ryzykować, bo jakby nie było jest zapis w ustawie:
Art. 11 ust 1 pkt 2 Karta jest przyznawana dziecku w wieku do ukończenia 18 r.ż. - do ukończenia 18 r.ż.
A nie do ukończenia nauki, jeśli się uczy. Zawsze zaraz po osiemnastce taki delikwent może popierniczyć szkołę i tego nie zgłosić. Wiem, ryzyko takie jest też na każdym innym etapie, ale mimo wszystko ja wolę się trzymać ustawy.
Kinya, ok. a więc co w przypadku jeżeli jest chłopak który w tym roku kończy w lipcu 18 lat, nie uczy się ale ma orzeczenie o niepełnosprawności umiarkowanej do października 2015r..... do kiedy przyznać? (reszta rodziny spełnia kryteria)
Oprócz Zaświadczenie ze szkoły 30.06.2015 do kiedy wydać kartę? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
troje dzieci?
osoby pełnoletnie
zniżka i mandat!!
24 letnia studiująca mężatka - pomóżcie proszę
NR RODZINY W SYSTEMIE
Sprawozdanie z KDR kolumna 4
miejscowośc/poczta
wniosek przeslany pocztą bez oświadczeń
czy nażleży się KDR
KDR
jaka wypłata
Gdzie znajdę wnosek zgłoszeniowy do GIODO?
Rok akademicki do kiedy trwa?!!!!!
jak to jest
przedłużenie karty
karty wydane w 2014 roku