przedłużenie po przerwie w nauce - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 26 paź 2020, 16:47

Proszę o pomoc
czy możemy przedłużać KDR w przypadku dziecka które miało przerwę w nauce np studia podjęło po 2 latach od ukończenia szkoły średniej. czy musi być ciągłość? Koleżance na szkoleniu mówili, że musi być nieprzerwany ciąg w nauce żeby przedłużyć kartę . Co o tym sądzicie??
Kate.80
Praktykant
Od: 03 sty 2019, 10:33
Zajmuję się: KDR

Napisano: 27 paź 2020, 15:40

Moim zdaniem przerwa w nauce nie ma żadnego wpływu na przyznanie KDR. Na jakiej podstawie miałabyś odmówić, tzn. jakiś przepis wskazała Pani ze szkolenia? I ile według Pani (tej ze szkolenia) może wynosić taka przerwa? dzień? miesiąc? dwa? rok? W ustawie nie nazywa się to nawet przedłużeniem.

Moim zdaniem jedyne nad czym można się zastanawiać to czy na dzień składania wniosku jest 3 dzieci w rodzinie spełniająca warunki określone w ustawie. Ale z tego co wiem, większość osób przyjmuje interpretacje, żeby przedłużać nawet jak nie ma tej 3 dzieci na dzień składania wniosku (ale nie wszyscy).

Co do kwestii twojego przypadku i pytania, które zadałaś to napisałem wyżej swoje zdanie (nie ma to wpływu).
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2020, 13:21

Jeżeli jest osobą do 25 rż i się uczy , możesz zawołać zaświadczenie dla pewności z uczelni to Ja bym przyznała.
mika2020
Stażysta
Od: 20 lip 2020, 9:17
Zajmuję się: KDR/ST

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x