przekroczenie dochodu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 10 lut 2015, 10:06

kobieta rozpoczęła pracę w grudniu. mam dochód za styczeń. może skorzystać z przekroczenia. od lutego. czy musze ich jakos powiadomic jakims zwyklym pismem ?
b.k.

Napisano: 10 lut 2015, 11:14

ja mam identyko sytuacje tylko ze przekracza bardzo i musze zabrac od lutego i nie wiem jak to zrobic. decyzja czy notatka wystarczy?
ursasu

Napisano: 10 lut 2015, 11:16

b.k. pisze:kobieta rozpoczęła pracę w grudniu. mam dochód za styczeń. może skorzystać z przekroczenia. od lutego. czy musze ich jakos powiadomic jakims zwyklym pismem ?
zwykłym pismem wystarczy
ursasu pisze:ja mam identyko sytuacje tylko ze przekracza bardzo i musze zabrac od lutego i nie wiem jak to zrobic. decyzja czy notatka wystarczy?
no przecież musisz uchylic decyzję- i dostarczasz stronie ta uchylona decyzję
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 10 lut 2015, 11:18

jak jest przekroczenie nie większe niż 77 zł i łapią się to sporządzam notatkę którą osoba czyta że zapoznała się i podpisuje, jak rpzekracza kryterium to uchylenie decyzji
manilla

Napisano: 10 lut 2015, 11:30

a możesz mi wzór takiej decyzji wkleić? :)
ursasu

Napisano: 10 lut 2015, 11:42

dziękuję bardzo. już napisałam pisemko:)
b.k.

Napisano: 10 lut 2015, 13:43

a jak to zrobic w amazisie?
ursasu

Napisano: 11 lut 2015, 9:17

ktoś pomoze?
ursasu

Napisano: 11 lut 2015, 9:24

JA PISZE COŚ TAKIEGO:

Ośrodek Pomocy Społecznej w XXXXXXXXX – Dział Świadczeń Rodzinnych informuje, że w związku z uzyskaniem przez Panią dochodu w miesiącu grudniu 2013 roku nastąpiło przekroczenie kryterium dochodowego.
Miesięczny dochód Pani rodziny za 2012 rok wynosił 1 125,96 zł a kwota dochodu uzyskanego wyniosła 1 125,96 zł ( na podstawie zaświadczenia od pracodawcy ). Po przeliczeniu dochód na osobę w rodzinie wyniósł 562,98 zł a kryterium uprawniające do świadczeń rodzinnych wynosi 539,00 zł ( art. 5 ust. 1 Ustawy z dnia 28 listopada 2003 roku o świadczeniach rodzinnych).
Nie mniej jednak w Pani sytuacji ma zastosowanie art. 5 ust. 3 w/w ustawy uprawniający do warunkowego pobierania świadczeń, jeżeli przekroczenie dochodu jest mniejsze od kwoty najniższego zasiłku rodzinnego tj. od kwoty 77,00 zł.
Dochód na osobę w Pani rodzinie wynosi 562,98 zł a kryterium uprawniające do zasiłku rodzinnego z uwzględnieniem w/w przepisu wynosi 616,00 zł ( 539,00 zł + 77,00 zł ).
Jednocześnie informujemy, że z w/w warunku można skorzystać jednorazowo, w przypadku przekroczenia dochodu w kolejnym roku kalendarzowym zasiłek rodzinny nie przysługuje.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2015, 10:16

a jeśli przekracza przekroczenie i trzeba zabrac to jak to napisać?
w amazisie zrobić zmiana decyzji?
ursasu

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x