przemoc - proszę o poradę - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 15 mar 2016, 11:04

Proszę o poradę. Dotyczy osoby starszej, mężczyzna w wieku 75 lat. Mieszka z żoną i córką. Toczy nieustanne ,,wojny''. Robi awantury, jest agresywny, straszy że ,,rozbije głowę'' córce, itp. Zona jest przez niego zastraszona. nic nie powie. Córka zakładała mu niebieską kartę, ale nie dało to żadnego efektu. Naopowiadali niestworzonych rzeczy o córce, że narkomanka, itp, co nie jest prawdą. W zasadzie odbylo sie to na zasadzie pogadanek z dziadkiem. Podejrzewam, że karta została zamknięta ponieważ nikt sprawą sie juz nie zajmuje, natomiast problem pozostał. Moje pytanie brzmi: Co zrobić z agresywnym dziadkiem zanim nie dojdzie do tragedii. Nie chodzi mi o ,,przespacerowanie się kilku urzędniczek po domu oraz kurtuazyjnych wizyt policji, nie chodzi mi o otwarcie oraz zamknięcie karty'' ale o rzeczywistą pomoc rodzinie. Czy jest mozliwość przymusowego skierowania dziadka na badania psychiatryczne i kto ma to zrobić? Podejrzewam u niego jakieś zaburzenia, bo cóz innego skoro to nie naduzywanie alkoholu.
Pytam, bo tutaj jest wiele osób z doswiadczeniem. prosze o pomoc.
ela222

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x