Były asystent a zespół interdyscyplinrny - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 mar 2016, 11:30

Drodzy asystenci, mam pytanie,
Pracowałam prawie 2 lata jako asystent. Obecnie nie przedłużono ze mną umowy. Moją rodzine przejęła inna osoba, która potrezbuje informacji dot. dalszej pracy z nią. Chce mnie zaprosić na zespół interdyscyplinarny. Oczywiście nie mam zamiaru pojawić się na nim, ponieważ nikt mi za to nie zapłaci, a wolontariatu uprawiac nie będe. Czy jest to moim obowiązkiem jako byłego asystenta pojawić sie na tym spotkaniu??
Monika222

Napisano: 08 mar 2016, 8:54

Tak to właśnie jest, Ty nie jesteś potrzebna ale informacje to już tak!Myślę, że masz prawo nie iść na zespół, nie jesteś już pracownikiem to twój prywatny czas a poza tym co z ochroną danych osobowych u osoby, która nie pracuje w ops?
Ja Miałam bardzo podobną sytuację, również już nie pracowałam i dostałam wezwanie do Sądu jako świadek (stawiennictwo obowiązkowe), poszłam na rozprawę, musiałam wziąć dzień urlopu bo już pracowałam gdzie indziej ale stres, nerwy które kosztowała mnie ta sytuacja się nie liczą. Jak się później okazało pani kierownik wpadła na tak genialny pomysł wskazać dla policjanta taką osobę która wiedziała dużo o rodzinie ale to nic, że już nie pracowałam w ops dobre 3 miesiące!
asystentka_22

Napisano: 08 mar 2016, 9:51

Tez tak myślę że nie mam obowiązku udzielać informacji. Chociaż osoba jest nowym pracownikiem OPS i potrzebuje inf. czy konieczna jest dalsza praca z rodziną, która nie wyraża checi współpracy z nowym asystentem. Większość rodzin z którymi pracowałam nie chce nowych osób.
Monika222

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x