Przeprowadzka bez zmiany zarządcy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 4 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 14 gru 2015, 12:21

ale uparciuch z PCW .... a interes społeczny to co pies ? przecież dm płaci sie z kasiorki podatników .... i ciekaw jestem co by było żeby dnie wygasić wcześniejszej decyzji a delikwent by się zwrócił o przyznanie dodatku na nowy lokal co ?
a tak nawiasem wiem że Wikipedia nie jest wykładnią ale prosze https://pl.wikipedia.org/wiki/Bezprzedm ... stracyjnej
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 15 gru 2015, 10:00

No właśnie: interes społeczny. Gdy znajdziemy dobrą argumentację w tym zakresie, to raczej będzie po sprawie. Ponieważ jest to dość szczególne pojęcie proponuje i zaczynam odrębny wątek na ten temat, bo niniejszy wydaje się już zbyt obszerny.

Przy okazji podziękowanie Małemu ww za ciekawy wpis w zakresie bezprzedmiotowości w poprzedzającym poście.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2015, 15:58

ciężko obronić tezę, że w interesie społecznym jest aby dodatek do mieszkania był wypłacany na rzecz osoby, która w lokalu już nie zamieszkuje.
brodafix

Napisano: 17 gru 2015, 16:05

chyba wszyscy tutaj wiemy, że dodatki mieszkaniowe są w całości finansowane ze środków publicznych, a my wszyscy mamy działać tak żeby prawidłowo te środki wydawać .
no więc może PCW powie w jaki sposób naruszony w tym przypadku zostanie interes społeczny bo ja nie rozumiem...
czy w interesie społecznym leży żeby delikwent pobierał na lokal , który właśnie opuścił?
a może w interesie społecznym leży żeby delikwent pobierał dwa dodatki mieszkaniowe w jednym czasie ? na dwa lokale?
brodafix

Napisano: 18 gru 2015, 10:38

Po pierwsze w poście z 08.12.2015 (bodajże 24. z kolei) był już przykład.
Po drugie ja dyskutuję szczególny przypadek przeniesienia do identycznego lokalu tego samego właściciela, a nie pożegnanie go.
Po trzecie rozpatrujmy sprawy w odniesieniu do konkretnych przepisów, czyli oddzielmy wreszcie interes społeczny od bezprzedmiotowości. Czyżby nie było możliwe???
Po czwarte interes społeczny proponuję przedyskutować w osobnym wątku, który toczy się równolegle.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 18 gru 2015, 12:25

wypowiedź brodafixa jest konkretna
zek1

Strona 4 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x