przewodniczacy GKRPA
-
- Stażysta
- Zajmuję się: stypendia
- Kontakt:
przewodniczacy GKRPA
Czy kierownik ops może być przewodniczącym GKRPA?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: przewodniczacy GKRPA
Nikt nic? Chociaż podpowiedzcie gdzie szukać
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Witam,
Kierownik OPS może być przewodniczącym Gminnej Komisji RPA, ale czynności na rzecz komisji musi wykonywać poza godzinami pracy w ośrodku
Ustawa tylko mówi na ten temat jedno, iż osoba wchodząca w skład komisji musi być przeszkolona.
Czyli reasumując powołana może być, ale dopóki nie ma przeszkolenia nie powinna brać wynagrodzenia za pracę w komisji (mi to sprawdzało RIO w Gminie)
W razie pytań proszę o kontakt chętnie pomogę 601645647 ( jestem w 4 Gminach przewodniczącym komisji)
Pozdrawiam
Waldek
Kierownik OPS może być przewodniczącym Gminnej Komisji RPA, ale czynności na rzecz komisji musi wykonywać poza godzinami pracy w ośrodku
Ustawa tylko mówi na ten temat jedno, iż osoba wchodząca w skład komisji musi być przeszkolona.
Czyli reasumując powołana może być, ale dopóki nie ma przeszkolenia nie powinna brać wynagrodzenia za pracę w komisji (mi to sprawdzało RIO w Gminie)
W razie pytań proszę o kontakt chętnie pomogę 601645647 ( jestem w 4 Gminach przewodniczącym komisji)
Pozdrawiam
Waldek
-
- Stażysta
- Kontakt:
Czy każdy członek komisji będący pracownikiem ops (chodzi mi konkretnie o sekretarza komisji- u nas jest on pracownikiem opsu),czyli musi wykonywać zadania związane z komisją po za godzinami pracy? Czy znajdę to gdzieś w ustawie?
Oprócz przewodniczacy GKRPA - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
formularz z przeprowadzenia rozmowy
Opinia biegłego
czy można finansować z środków GKRPA
szkolenie nowych członków gkrpa
środki na realizację programu
Zamknięcie/umorzenie postępowania.
Wniosek GKRPA do sądu, kto świadkiem?
Pobyt w schronisku dla bezdomnych z usługami opiekuńczymi?