przez 500 zł stracimy pracę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 07 gru 2015, 21:03

A ja życzę dzieciakom tych 500z :D ł i wydaje mi się że prac. socjalny ma co robić i bez przydzielania tylko środków. Wcześniej narzekało się że nic tylko zasiłki i zasiłki teraz będzie czas na prace socjalną i projekty
życzliwa

Napisano: 07 gru 2015, 23:33

rzucą po 500 na dzieciaka i jak za dotknięciem różki czarodziejskiej zlikwidują patologie, problemy z komunikacją w rodzinie :lol: , a problemy wychowawcze będą rozwiązywane na lekcjach religii? :mrgreen: już nie pamiętacie, że kasa nie rozwiązuje problemów i nawet w krajach dobrze sytuowanych jest full roboty dla tzw socjalu? fakt, że trzeba sukcesywnie odchodzić od rozdawnictwa i solidnie wziąć za pracę socjalną
lotsy'

Napisano: 07 gru 2015, 23:38

lotsy
dla nas to oczywiste, co piszesz
ale myślisz, że jak się Skarbnik zorientuje, że masz mniej świadczeniobiorców to nie obetnie Ci kasy?
betta27

Napisano: 08 gru 2015, 8:52

Wczoraj w TV mówili że mają wydrukować nowy banknot o nominale 500 zł.
z wizerunkiem Jarosława z przeznaczeniem na zasiłki po 500 zł na dziecko. :oops:
pawel.w

Napisano: 08 gru 2015, 9:57

BadAss pisze:tacy specjaliści jak pracownicy socjalni, doradzający innym jak maja żyć, szydzący często z bezradności klientów, na pewno poradzą sobie z takim bezrobociem .. na pewno szast prast zaraz znajdziecie prace.
normalnie lepiej bym tego nie napisała :) trafiłeś w sedno doradzać komuś i wyśmiewać to potraficie to teraz ja jako klient wam doradze weżcie sie do roboty przecież to takie proste
natii00

Napisano: 08 gru 2015, 10:48

natii00 pisze:normalnie lepiej bym tego nie napisała trafiłeś w sedno doradzać komuś i wyśmiewać to potraficie to teraz ja jako klient wam doradze weżcie sie do roboty przecież to takie proste
Jako chrześcijanka jestem oburzona Twoją wypowiedzią.
katala

Napisano: 08 gru 2015, 12:43

Widzę, że jednak strach przed utratą "pracy" paraliżuje pewną część pracowników socjalnych.
Jeżeli martwi Was wzrost poziomu życia wielu Polaków to rozumiem, że także zmartwi Was zmniejszenie się wszelkiej patologii w społeczeństwie. Drastyczny spadek przypadków przemocy w rodzinach, uzależnień itd spowodowałby niewątpliwie spadek zapotrzebowania na pracowników socjalnych.
Choć osobiście nie martwiłbym się na zapas, wszak definicja "patologii" jest tak elastyczna...... a socjalizm we władzach ma bardzo głębokie korzenie.
rozczarowany

Napisano: 08 gru 2015, 13:17

Dlaczego się boicie? W art. 110 ust. 12 u.o p.s. mamy zapis, że ops zatrudnia w pełnym wymiarze czasu pracy nie mniej niż 3 pracowników socjalnych. Więc spoko.
Ryska

Napisano: 08 gru 2015, 16:47

Okaże sie ile było zasiłków a ile tego co najważniejsze czyli pracy socjalnej. Zwolnienia będa tam gdzie nie będzie pracy socjalnej w środowiskach. Podobno nie zajmujecie sie tylko biedakami kwalifikującymi się do zasiłków. Tyle obowiązków macie więc zwolnień być nie powinno;)
Ares30

Napisano: 08 gru 2015, 16:52

Wy sobie chyba jaja robicie? Macie az tak wielodzietne rodziny ze 500zl od drugiego wypchnie je z systemu pomocy? Przy braku innych dochodow? Klamliwie deklarowanych 100zl dorywczej? Zalosnych placach minimalnych i ze smieciowek?

Oto wariant minimalny dwie osoby dorosle, dwoje dzieci - kryterium 514x4=2056zl x 150% do wieloletniego programu na zywnosc = 3084zl!
A teraz typowa dochodowka rodziny MOPSowskiej: Ona=0 bo zajmuje sie dziecmi. On=zlom 100-300zl dzieci=118+118zlrodzinnego, dotacja mieszkaniowa= typowa do lokalu ok 46m= 400zl Dodatkowa kasa na drugie dziecko 500. Łaczny dochod = 1436...
Wy sie lepiej bojcie zeby was robota przy kontrolowaniu wydatkowania tych 500zl nie przywalila...
Co robia male mopsy?

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x