przymusowe doprowadzenie na leczenie - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 maja 2010, 11:49

Jeden z klientów GKRPA pomimo, iż został zobowiązany prawomocnym postanowieniem sądu do podjęcia leczenia odwykowego w systemie stacjonarnym, nie podejmuje leczenia.
OPS zwrócił się do GKRPA z informacja o trudnej sytuacji w rodzinie, z uwagi na fakt nadużywania alkoholu przez uczestnika postępowania. Jako członek Komisji, chcę zawiadomić Sąd, iż sytuacja tej osoby nie poprawiła się, nadal nadużywa alkohol a dodatkowo zachodzą akty przemocy psychicznej w stosunku do zony. Chciałabym, aby Policja ponownie doprowadziła na leczenie tego Pana. (Doprowadzała go już dwukrotnie na wniosek Sądu, lecz Pan po 1-2 dniach pobytu w szpitalu, rezygnował z dalszego leczenia).
Nie pisałam nigdy wniosku do Sądu o przymusowe doprowadzenie i moje pytanie jest następujące: czy istnieje wzór takiego pisma? Jeżeli ktoś z Państwa ma takie pismo, to proszę o przesłanie na adres [email protected]
Dzięki za pomoc, pozdrawiam wszystkie GKRPA!
~A.K.

Napisano: 14 cze 2010, 12:59

Witam czy masz już ten wniosek jeśli tak to prześlij proszę
~kasiak

Napisano: 18 cze 2010, 13:37

Niestety, albo nikt nie ma wzoru takiego pisma albo nie chce udzielić pomocy.
Napisałam standardowe pismo do Sądu z informacją uzyskaną z OPS, wnioskując jednocześnie o przymusowe doprowadzenie i dodatkowo o ustanowienie nadzoru kuratora, który będzie informował Sąd o postępowaniu leczenia.
Sąd nie odrzucił wniosku, więc może normalne pisemko wystarczy?
~A.K.

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x