przypis należności za usł.opiekuńcze

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Ania80

przypis należności za usł.opiekuńcze

Post autor: Ania80 »

jak księgujecie przypis za usł.opiekuńcze, miesięcznie po wpłacie osób lub na podstawie zestawienia od pracownika merytorycznego czy też na podstawie decyzji np. do marca 2017, ja robię miesięczne przypisy wg decyzji czyli np. na kilka miesięcy a potem po wpłatach korekty przypisów, tylko zastanawiam się czy nie utrudniam sobie życia w ten sposób
proszę o wypowiedzi jak robicie to u siebie
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: przypis należności za usł.opiekuńcze

Post autor: gumi »

ja księguję sobie przypis miesięczny
REGINKA

Post autor: REGINKA »

U mnie dział merytoryczny do faktury za usługi opiekuńcze dołącza wykaz odpłatności.
toja

Post autor: toja »

miesięcznie
Miłka

Post autor: Miłka »

ja bym zrobiła tak: jeśli w decyzji jest konkretna kwota x ilość miesięcy to bym przypisała wszytko. jeśli w decyzji jest tylko stawka za godzinę to miesięcznie
AKM

Post autor: AKM »

Na podstawie kart pracy sporządzamy zestawienie należności miesięczne i wystawiam noty dla każdej podopiecznej.
Miłka

Post autor: Miłka »

do AKM
a od 01.01.2017 będziesz wystawiać im faktury VAT?
AKM

Post autor: AKM »

Nie wiem jak będzie w styczniu . Pani Skarbnik jest super i nas w jednostkach wyedukuje. Te noty też są od 2016 roku .Miejscowe szkoły obciążają za dożywianie notami / najpierw były faktury teraz są noty/ Nabywca gmina - odbiorca OPS. Deklaracje Vat 7 wystawiam do UG od stycznia 2016 - odpłatność za usługi w rubryce zwolnione i nie mam zamiaru się martwić na zapas.
Ania80

Post autor: Ania80 »

w decyzji mam ilość godzin dziennie i stawkę za godzinę, patrzę ile jest dni roboczych w danym miesiącu i sama wyliczam odplatność, a jak było mniej godzin to robię korektę przypisu
ODPOWIEDZ