przypis należności za usł.opiekuńcze
przypis należności za usł.opiekuńcze
jak księgujecie przypis za usł.opiekuńcze, miesięcznie po wpłacie osób lub na podstawie zestawienia od pracownika merytorycznego czy też na podstawie decyzji np. do marca 2017, ja robię miesięczne przypisy wg decyzji czyli np. na kilka miesięcy a potem po wpłatach korekty przypisów, tylko zastanawiam się czy nie utrudniam sobie życia w ten sposób
proszę o wypowiedzi jak robicie to u siebie
proszę o wypowiedzi jak robicie to u siebie
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: przypis należności za usł.opiekuńcze
ja księguję sobie przypis miesięczny
U mnie dział merytoryczny do faktury za usługi opiekuńcze dołącza wykaz odpłatności.
ja bym zrobiła tak: jeśli w decyzji jest konkretna kwota x ilość miesięcy to bym przypisała wszytko. jeśli w decyzji jest tylko stawka za godzinę to miesięcznie
Na podstawie kart pracy sporządzamy zestawienie należności miesięczne i wystawiam noty dla każdej podopiecznej.
do AKM
a od 01.01.2017 będziesz wystawiać im faktury VAT?
a od 01.01.2017 będziesz wystawiać im faktury VAT?
Nie wiem jak będzie w styczniu . Pani Skarbnik jest super i nas w jednostkach wyedukuje. Te noty też są od 2016 roku .Miejscowe szkoły obciążają za dożywianie notami / najpierw były faktury teraz są noty/ Nabywca gmina - odbiorca OPS. Deklaracje Vat 7 wystawiam do UG od stycznia 2016 - odpłatność za usługi w rubryce zwolnione i nie mam zamiaru się martwić na zapas.
w decyzji mam ilość godzin dziennie i stawkę za godzinę, patrzę ile jest dni roboczych w danym miesiącu i sama wyliczam odplatność, a jak było mniej godzin to robię korektę przypisu
Oprócz przypis należności za usł.opiekuńcze - Księgowość przeczytaj również:
Koszt dowozu podopiecznego do DPS
Kontrola zarządcza
Rp-7
ASYSTENT RODZINY - KOSZTY DOJAZDU NA SZKOLENIE
wydatek strukturalny
wydatek niekwalifikowalny
zasiłek stały
Chorobowe asystenta rodziny
VAT - po szkoleniu
wydatek strukturalny za szkolenie i delegacje asystenta rodz
zwrot zasiłku rodzinnego