przesunięcia w ramach zadań z algorytmu - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 wrz 2015, 12:38

Mam pytanie dotyczące aktów prawnych regulujących w waszych ośrodkach środki wydatkowane z algorytmu. W jaki sposób przesuwacie środki w ramach poszczególnych zadań? Robicie to wewnętrznymi zarządzeniami i za każdym przesunięciem czy uchwałami rady powiatu?
Na początku roku trudno oszacować ile środków będzie potrzebnych na realizację konkretnego zadania więc przesuwamy sobie środki np. z turnusów na ortopedyczne etc. Po otrzymaniu środków z PFRON dokonujemy podziału środków z zastrzeżeniem, że w miarę potrzeb środki mogą być przesuwane wg potrzeb i ze względu na ten wpis przesuwamy te środki bez kolejnych zarządzeń. SKO się to nie podoba...
mpcprl

Napisano: 17 wrz 2015, 13:06

Ja za każdym razem mam uchwałę Rady Powiatu, muszę oczywiście uzasadnić potrzebę przenoszenia środków.
gran

Napisano: 17 wrz 2015, 13:11

My w pierwszej uchwale na początku roku, mamy taki zapis ,, W celu pełnego wykorzystania środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych upoważnia się Zarząd Powiatu do dokonywania w trakcie roku budżetowego przeniesienia środków pomiędzy poszczególnymi zadaniami"
zuzka

Napisano: 17 wrz 2015, 13:23

My niestety robimy tak, jak "mpcprl". Wiemy, że to źle, ale z naszą radą powiatu przesunięcie trwało by tygodniami, a takich przesunięć mamy kilka w czasie roku. Na początku roku dokonujemy podziału na rehabilitację społeczną (PCPR) i zawodową (PUP) i to jest w formie uchwały, a później nasza dyr, księgowa i pracownicy od rehabilitacji społecznej siadamy i dzielimy.
PCPR

Napisano: 17 wrz 2015, 13:28

Dziękuję Wam bardzo za szybką odpowiedź :)
Gość

Napisano: 17 wrz 2015, 13:31

Upoważnienie Zarządu Powiatu do dokonywania przesunięć to świetny pomysł. My praktykujemy od lat i nie mamy problemu, bo zarządy odbywają się raz w tygodniu więc pracujemy bez większych zakłóceń.
tromba bomba

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x