pytanie
Re: pytanie
my pracujemy 32 godziny tygodniowo z dzieckiem, a 8 godzin mamy tygodniowo mamy na inne sprawy
ja tyg przeważnie pracuje 40 godz,czasem wyjdzie mniej lub wiecej a i tak co mc mamy doliczane 4godz na prowadzenie dokumentacji.nie wiem dlaczego nam dyr zmniejsza co chwile ilośc tych godz i dlatego chciałabym sie dowiedziec czy istnieje przepis to regulujący
Zosiu, nie ma żadnego przepisu, który reguluje ilość godzin przeznaczonych na prowadzenie dokumentacji wychowawczej. Sprawę tę reguluje dyrektor placówki, który określa ile godzin z tygodniowego wymiaru powinien przeznaczyć wychowawca na prowadzenie tej dokumentacji. Są to przecież czynności ujęte w zakresie obowiązków pracownika i trzeba zabezpieczyć mu czas na ich wykonanie. Są powiaty w Polsce gdzie takie uregulowanie wprowadzono uchwałą zarządu powiatu poprzez regulamin organizacyjny danej placówki lub kilku placówek.
Oprócz pytanie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
rozdzielenie rodzeństwa przyrodniego
dyżury z wychowankami
jak stworzyć DDPS
jak stworzyć dzienne miejsce pobytu dla osób starszych taki DDPS,macie takowy na swoim terenie
zarobki
dlaczego nie mogę pisać w wątku, temacie
programy profilaktyczne
a kto zjechał na mniejszy wymiar godzin?
z okazji świąt
wolne miejsce w MOS, pilnie!
wyrok z zawieszeniu a praca
bibliotekarze maja pracować tez w wakacje
wspólpraca ze szkołą
pogotowie - szpital
zasiłek rodzinny
Rodziny zaprzyjaźnione