Pytanie do Kati, Iks, Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 15 lut 2014, 18:06

Na blogu często pojawiają się takie pytania:

\"Witam
Miałem świadczenie pielęgnacyjne do sierpnia ponieważ mama miała kolejną komisję lekarska w sprawie grupy którą otrzymała na następne cztery lata a w czerwcu było ostatnie świadczenie pielęgnacyjne czy przysługuje mi nowy zasiłek pielęgnacyjny i ewentualna spłata zaległych?\"

Czy możecie napisać jak będzie z tymi ludźmi? Być może odpowiedź gdzieś już padła, ale przeoczyłam.
~Gosia

Napisano: 15 lut 2014, 21:04

Przysługuje ci iść do pracy zarobić na swoje utrzymanie i na utrzymanie swojej rodziny a nie kurczowo wyglądać zasiłków. Niedługo już zabraknie tych którzy na te zasiłki pracują. To nieładnie chronić się za plecami niepełnosprawnego rodzica.
~Judyta

Napisano: 15 lut 2014, 22:16

Judyto, pytanie nie było do Ciebie, tylko do osób kompetentnych ;)
~Gosia

Napisano: 15 lut 2014, 22:56

niestety zwrot dotyczy wygaszonych decyzji i dot. na jaki okres została przyznana /tak jak orzeczenie o niepełnosprawności/, czyli w tej sytuacji jeżeli decyzja była do sierpnia zwrot tylko za dwa miesiące.
Następne orzeczenie oznacza następną decyzje ale już na warunkach nowej ustawy.
~Kati

Napisano: 15 lut 2014, 23:46

Judyto ty bezczelna K.RE.A.T.U....O kim ty jestes jakims popaprancem nie dopieszczonym.
~Kr.

Napisano: 15 lut 2014, 23:56

Dziękuję Kati za odpowiedź.
~Gosia

Napisano: 16 lut 2014, 0:25

A ust 2 art 4 w jakich przypadkach znajduje zastosowanie?
Przeciez mówi o nowych orzeczeniach.
~m&m

Napisano: 16 lut 2014, 0:33

nie mam do Ciebie cierpliwości - iks bardzo Cie lubi na pewno się odezwie - nie mieszaj, jak nie wiesz o co chodzi w tym art. Twój problem, okazujesz jak bardzo nie rozumiesz tego projektu
~Kati

Napisano: 16 lut 2014, 0:49

podpowiem Ci - czego dot. wniosek?
~Kati

Napisano: 16 lut 2014, 1:07

m&m zwracam honor - rzeczywiście ten art. jest zastanawiający? ktoś wie więcej?
~Kati

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x