Pytanie do Kati, Iks, Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 16 lut 2014, 1:46

Jak na moje oko dotyczy orzeczeń ale już po wejsciu ustawy w życie.
~m&m

Napisano: 16 lut 2014, 10:58

to dotyczy orzeczeń nie zakończonych a rozpoczętych przed czerwcem 2013
~...

Napisano: 16 lut 2014, 17:48

Nie przed czerwcem, bo wtedy obowiązywała już nowa ustawa, tylko najprawdopodobniej dla tych, którzy otrzymali świadczenia pielęgnacyjne na czas określony jeszcze przed 1 stycznia 2013 i zostały im wygaszone na mocy ustawy.
I teraz pytanie czy dotyczy wszystkich decyzji, którym wazność konczyła sie po 1 lipca 2013 r i w miedzy czasie nabyli nowe orzeczenia jako kontynuacje, czy tylko tych , których waznosc decyzji konczyła sie w okresie wejscia tej ustawy w życie.
~m&m

Napisano: 16 lut 2014, 18:02

Witam.ja tu po raz pierwszy.tez wlasnie trapi mnie ten problem.ja wychodze z zalozenia ze zasilek dot. bedzie wszystkuch ktorym wygasly decyzje.tego mozna sie spodziewac po interpretacji projektu.prosze o info gdy ktos czegos sie dowie.ja czekam na odp z MPiPS.pozdrawiam
~monia

Napisano: 16 lut 2014, 19:46

Czy nie jest czymś naturalnym aby pracą własnych rąk zarobić na swoje i swojej rodziny utrzymanie a nie tylko wyglądać zasiłków. Te kompetentne osoby właśnie kreują takie postawy gdzie to aby coś wywęszyć. Do pracy - o co to to nie - niech inni zasuwają. A gdy ktoś prawdę napisze to wtedy....kreaturo itp. No prawda w oczy kole.
~Judyta

Napisano: 17 lut 2014, 1:45

K.R.E.A.T.U.R.,O judyto nie wiesz co mówisz ale pomalenku lepiej żebys nie musiała potrzebowac takowego świadczenia.
~xxx

Napisano: 17 lut 2014, 11:01

Judyta. A zastanowiłaś się w swoim chorym zwidzie, że jak pójdę do pracy to z kim zostawię nieruchomego i w pampersach leżącego po 2 wylewach ?
Po to Państwa cywilizowane dają świadczenia wspomagające opiekunów którzy rezygnują z pracy żeby opiekować się.

Więc zamknij japę bo siejesz bezmózgi ferment !
~REX

Napisano: 17 lut 2014, 11:38

co to jest bezmózgi ferment?
~Elmer

Napisano: 17 lut 2014, 14:09

ad verbis ad verbera
~haha

Napisano: 18 lut 2014, 19:48

REX chyba pomogło i zabolało.
~xxx

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU