pytanie do Marcina - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 21 gru 2013, 0:58

w styczniu musimy wypracowac 21 dni-czy w związku z tym w jednym tygodniu mogę /muszę pracowac 6dni(44h)?czy mozna to rozplanowac w styczniowym grafiku inaczej?!
~KP

Napisano: 21 gru 2013, 1:02

w każdym tygodniu pracujemy 36h+4h ,
~KP

Napisano: 21 gru 2013, 1:16

PIP w trakcie kontroli mówił mi tak
5 dni w tygodniu praca, przerwa 11 godzin czyli jeżeli ktoś pracuje w godzinach 14 - 22 to następnego dnia prace może rozpocząć dopiero o godzinie 9 i 2 dni w ciągu muszą być wolne, czyli jeżeli ktoś pracuje wtorek, środa, czwartek, piątek, sobota to niedziela i poniedziałek powinny być wolne. jeżeli wypada dzień świąteczny to trzy dni wolne, lecz nie musi być już zachowana zasad że w ciągu czyli może być tak wtorek, środa wolna, czwartek, piątek, sobota, niedziela i poniedziałek powinny być wolne.
należy również pamiętać o tym ze jeżeli w niedziele wypada dzień świąteczny to tak jak by go ni było.
co do 11 godzin przerwy dyrektor idący na układy z pracownikiem może zostać ukarany finansowo także jeżeli komuś na tym zależy to niech dogada się z Dyrektorem że w razie kontroli to on z własnej kieszeni to pokryje
~Damian

Napisano: 21 gru 2013, 11:20

\"w styczniu musimy wypracowac 21 dni-czy w związku z tym w jednym tygodniu mogę /muszę pracowac 6dni(44h)?czy mozna to rozplanowac w styczniowym grafiku inaczej?!\"

skąd pomysł że musisz pracować 6 dni w jednym tygodniu?
~Marianna

Napisano: 21 gru 2013, 15:15

Damian nam pip mówił o tzw dobie pracowniczej, tzn, że jeżeli zaczynasz dyżur o 14 to następnego dnia nie możesz zacząć dyżuru wcześniej niż o 14. Więc nie rozumiem tego, co pip to inne info????
~gocha

Napisano: 21 gru 2013, 16:08

a u nas ze jak pracujemy w pt od 13 do 21 to nie możemy przyjśc w sobote na 9rano!my rzadko pracujemy 6dni w tyg ,najcześciej 4,czasami 5
~xxx

Napisano: 21 gru 2013, 16:40

nie w każdym systemie obowiązuje \"doba pracownicza\"

czasami wystarczy 11 godzinna przerwa
~Marianna

Napisano: 21 gru 2013, 17:45

no dobrze nie w każdym systemie ale wydaje mi się, że placówki działają obecnie w jednym systemie, czyż nie? no może karcianych nie dotyczyło ale od stycznia... dlaczego więc inna doba pracownicza u nas a inna u Damiana?

~gocha

Napisano: 21 gru 2013, 19:14

https://praca.interia.pl/news-ruchomy-cz ... Id,1058831

nie, placówki nie działają w jednym systemie

jeżeli został wprowadzony do regulaminu \"ruchomy czas pracy\" to nie obowiązuje \"doba pracownicza\", a jedynie 11 godzinny odpoczynek i raz na 7 dni 35 godzinny odpoczynek
~Marianna

Napisano: 21 gru 2013, 21:04

Marianno,jest tak jak piszesz:)
~xxx

Strona 1 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x