Dawid przykuł się do drzwi Rzecznika Praw Dziecka Domagał się przeprowadzenia kontroli w domach dziecka, w których przebywał - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 20 gru 2013, 2:40

Ciekawa sprawa
~kej

Napisano: 20 gru 2013, 10:17

Najbardziej ciekawią mnie komentarze pod artykułem. Jak sobie to dokładnie przetrawię to napiszę coś bardzie od siebie. Na sucho - skoro rzecznik badał i nic nie znalazł a wiem, że lubi drążyć to może oznaczać, że sprawa ma drugie dno.
~Marcin

Napisano: 20 gru 2013, 11:36

Taaaaaa, lubi drążyć ... od nas napisała do niego nasza była wychowanka, że nie pomogliśmy jej w usamodzielnieniu i nie dostała od nas mieszkania :) tak jakby dom dziecka miał w swoich zasobach mieszkania które rozdaje ;)

Żeby było jasne: do 18-nastki już miała zabrane 2 dzieci (porzucała) i była na ciągłych ucieczkach ... na próbę podpisania kontraktu na usamodzielnienie delikatnie mówiąc powiedziała że ma to w d...pie.

No ale rzecznik się pofatygował i bronił biednej skrzywdzonej przez nas wychowanki ;)
~Marianna

Napisano: 20 gru 2013, 11:49

mnie przeraża że artykuł promuje niespełniony reformator Tomasz Polkowski.
~Damian

Napisano: 20 gru 2013, 12:14

\"–Tam kradli jedzenie. Mi dawali porcje jak dla 5-latka. Nie dostawałem dokładek, bo napisałem o tym do rzecznika – mówi zdesperowany nastolatek. – Nikt mi nie odpowiedział, a urzędniczki stwierdziły, że za kilka dni wszystko się skończy, bo będę pełnoletni – dodaje.\" https://www.fakt.pl/dawid-geniusz-przyku ... 331,1.html

No to bieda w placówkach, skoro pracownicy kradną dzieciom jedzenie ;) To pewnie dlatego, że zarobki w placówkach są są tak \"wysokie\" (starcza tylko na miskę ryżu) , że trzeba podjadać w robocie, żeby mieć siły do pracy ;)
Pewnie w domu dziecka chłopak dostawał za mało wieprzowiny którą chyba bardzo lubi (rodzice w ogóle mu jej nie dawali) i stąd ten problem. ;)
Reakcja RPD wobec przykutego 18 latka przekomiczna - pokazuje \"impotencję\" tej instytucji. ;)))
~etatysta

Napisano: 20 gru 2013, 17:24

To nie ma dla niego rodziny zastępczej? Przeciez miało byc tyle rodzin jak ustawka o pieczy weszła? Bidulek z bidulka. Chwalić Pana, że do nas nie trafił. W sumie to jak sobie pomyślę to mamy teraz świetne dzieciaki. Może nie jakieś Geniusze ale dobre dzieci.
~kapek

Napisano: 21 gru 2013, 0:00

przerażają mnie takie biedne skrzywdzone dzieci i też się cieszę jak kapek :) masakra wychowawcy tylko żerują na tych bidakach. Współczuję tym placówkom bo pewnie teraz nawet bąka puścić nie mogą żeby media tego nie wychwyciły. Oczywiście że różnie się w różnych placówkach dzieje, ale żeby miał aż takiego pecha i z jednej złej tarfił do drugiej równie złej.... rodzice - sekta. No pechowiec straszny z niego
~gocha

Napisano: 21 gru 2013, 0:07

a ja znalazłam taką oto opinie z którą się identyfikuję-WIDAĆ ŻE MŁODY ZDESPEROWANY CZŁOWIEK, KTÓREGO WSZYSCY IGNORUJĄ I ZBYWAJĄ NIE WIDZĄC INNEGO WYJŚCIA, W AKCIE DESPERACJI DOKONAŁ CZYNU KTÓRY WYMAGA NIESAMOWITEJ ODWAGI I SIŁY CHARAKTERU. NIESTETY POSTAWA PANA RZECZNIKA PRAW DZIECKA W TYM WYPADKU JEST NIE TYLKO KARYGODNA, LECZ PRZEDE WSZYSTKIM ZASŁUGUJĄCA NA BEZWZGLĘDNE POTĘPIENIE. (nie można zastanawiać się 4 godziny czy wyjść i wysłuchać argumentów dziecka, które już od dwóch lat próbuje się z nim bezskutecznie skontaktować pisząc do niego skargi, które są ignorowane. OD JAKICH SPRAW JEST PAN RZECZNIKIEM JAK NIE WŁAŚNIE OD TEGO TYPU SPRAW? - NO CHYBA ŻE OD SPRAW OSOBISTYCH - tylko i wyłącznie tyczących się spraw swojej rodziny - że będę ironiczny). TERAZ CAŁA MACHINA URZĘDNICZA W OBRONIE SWOICH INTERESÓW BĘDZIE STARAŁA SIĘ ZROBIĆ Z TEGO MŁODEGO CZŁOWIEKA OSOBĘ KONFLIKTOWĄ I NIEPOCZYTALNĄ, KTÓRA TO POTRZEBUJE OPIEKI JESZCZE WIĘKSZEGO GRONA URZĘDNICZEGO I OCZYWIŚCIE PSYCHIATRY. A MOŻE W TYM NASZYM CHORYM SYSTEMIE TO NIE TA MACHINA MA RACJĘ TYLKO TEN MŁODY CZŁOWIEK? TYLKO KTO MU DA TAKĄ SZANSĘ ABY MÓGŁ TO UDOWODNIĆ
~jola

Napisano: 21 gru 2013, 1:18

~Jolu...zgadzam się z opinią, którą podałaś...W naszym pięknym kraju jak się komuś \"coś\" nie podoba to na pewno z nim \"coś\" jest nie tak...Mi się za moje opinie też już nie raz oberwało.
~juka

Strona 1 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x