Pytanie dot. sprawozdania

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
Linuxa

Re: Pytanie dot. sprawozdania

Post autor: Linuxa »

O jakim sprawozdaniu mówicie???
IGCIA

Post autor: IGCIA »

w kolumnie 1 piszecie ilość kart zamówionych ? nie ważne czy odebrane czy nie? Bo we wcześnieszych sprawozdaniach uwzględniałam tylko wyłącznie te które zostały zamówione i odebrane przez osobę. Napiszcie prosze jak wy to robicie
1986

Post autor: 1986 »

zrobiłem jak Kasia, i wpisałem w kolumnie 4 to samo co w kolumnie 3.

wydaje mi sie, ze trzeba ta sama kwote wpisac no chyba, ze np. był wydany duplikat karty za darmo to wtedy odjac ta kwote.
aniaaa

Post autor: aniaaa »

pokazałam sprawozdanie księgowej... w częsci kosztów realizacji programu faktycznie poniesionych wpisała mi te same kwoty co wyliczyły sie automatycznie. wydaje mi się ze tak będzie dobrze....
a jak to jest u Was robione?
pres

Post autor: pres »

aniaaa pisze:pokazałam sprawozdanie księgowej... w częsci kosztów realizacji programu faktycznie poniesionych wpisała mi te same kwoty co wyliczyły sie automatycznie. wydaje mi się ze tak będzie dobrze....
a jak to jest u Was robione?
też mam taki zamiar zrobić
Kasia12 pisze:Dla mnie też jest to nieczytelne. Ja bym wpisała taka samą kwotę jak za realizaje programu czyli 8,93 zł x liczna rodzin dla których zamówiono karty w 2014 roku. Jeśli chodzi o rzeczywisty koszt to trzeba porozmawiać z księgową, czy te pieniądze zaksięgowała np. na poczet waszego dodatku lub na coś innego.
no ale jak mogła księgować pieniadze jak pieniedzy nie było wiec brała z własnych a nie z budżetu
Martuśkka82

Post autor: Martuśkka82 »

A więc tak, byłam u księgowej i jestem przypadkiem w którym wpisała mi inna kwotę niż w tej obok, już tłumacze czym się to charakteryzuje, w tej kolumnie gdzie mamy podać koszty faktycznie poniesione, to wpisujemy koszty z których ona się rozliczała, np. macie złożonych wniosków 40 do dnia 31.12.14, kolejno był taki moment w którym Księgowa się rozliczała z poniesionych kosztów i gdy pytała was o zdanie ile rodzin odebrało swoje karty, przyjmijmy że dniem rozliczania jej kosztów był dzień 30.12.14 i do tego momentu odebrało swoje karty np. 35 rodzin, więc koszty faktycznie poniesione to będą te z których się rozliczyła czyli 35 *8,93 = 312,55 i taką kwotę należy wpisać w wierszach 1, 1.1 , 1.1.1
J23

Post autor: J23 »

A co zrobić w sytuacji kiedy zostało zrealizowanych więcej wniosków niż było planowane i z wyliczenia liczba wniosków x stawka za wniosek okazało się, że wychodzi kwota większa niż dostaliśmy dotację ?
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

IGCIA pisze:w kolumnie 1 piszecie ilość kart zamówionych ? nie ważne czy odebrane czy nie? Bo we wcześnieszych sprawozdaniach uwzględniałam tylko wyłącznie te które zostały zamówione i odebrane przez osobę. Napiszcie prosze jak wy to robicie
dziwne, jak było pierwsze sprawozdanie i jak wpisałam ile rodzin złożyło wnioski ile odebrało to zadzwoniła baba z UW i powiedziała ze źle bo nie ważne, że karty są jeszcze w produkcji, że są nie odebrane przez ludzi wszystko mam wykazywać jako wydane i odebrane i tak robię jak mi kazała
gośc6

Post autor: gośc6 »

ale teraz jest inaczej. chcą zakończyć top sprawozdanie razem z rozporządzeniem. w związku z tym w pkt 1, pkt 2 , pkt3 wszystkie wprowadzone do systemu uwzględniamy. a dopiero od pkt 4 karty fizycznie wydane
Matuśkka82

Post autor: Matuśkka82 »

Ja chyba raczej zasugeruje się tym co księgowa wspomniała, tak jak wyżej napisałam, żeby nie było że sama sobie wymyślam. Tylko po co w takim razie miałaby być w ogóle kolumna ostatnia, skoro każdy miałby wykazywać taką samą kwotę co w kolumnie 3? Kurde mole, co za głupie sprawozdanie.. Czy ktoś juz wysłał? I wypowie się co wpisał w tabeli koszty faktyczne??
ODPOWIEDZ