Pytanie dot. sprawozdania
Re: Pytanie dot. sprawozdania
w kolumnie 1 piszecie ilość kart zamówionych ? nie ważne czy odebrane czy nie? Bo we wcześnieszych sprawozdaniach uwzględniałam tylko wyłącznie te które zostały zamówione i odebrane przez osobę. Napiszcie prosze jak wy to robicie
zrobiłem jak Kasia, i wpisałem w kolumnie 4 to samo co w kolumnie 3.
wydaje mi sie, ze trzeba ta sama kwote wpisac no chyba, ze np. był wydany duplikat karty za darmo to wtedy odjac ta kwote.
wydaje mi sie, ze trzeba ta sama kwote wpisac no chyba, ze np. był wydany duplikat karty za darmo to wtedy odjac ta kwote.
pokazałam sprawozdanie księgowej... w częsci kosztów realizacji programu faktycznie poniesionych wpisała mi te same kwoty co wyliczyły sie automatycznie. wydaje mi się ze tak będzie dobrze....
a jak to jest u Was robione?
też mam taki zamiar zrobićaniaaa pisze:pokazałam sprawozdanie księgowej... w częsci kosztów realizacji programu faktycznie poniesionych wpisała mi te same kwoty co wyliczyły sie automatycznie. wydaje mi się ze tak będzie dobrze....
no ale jak mogła księgować pieniadze jak pieniedzy nie było wiec brała z własnych a nie z budżetuKasia12 pisze:Dla mnie też jest to nieczytelne. Ja bym wpisała taka samą kwotę jak za realizaje programu czyli 8,93 zł x liczna rodzin dla których zamówiono karty w 2014 roku. Jeśli chodzi o rzeczywisty koszt to trzeba porozmawiać z księgową, czy te pieniądze zaksięgowała np. na poczet waszego dodatku lub na coś innego.
A więc tak, byłam u księgowej i jestem przypadkiem w którym wpisała mi inna kwotę niż w tej obok, już tłumacze czym się to charakteryzuje, w tej kolumnie gdzie mamy podać koszty faktycznie poniesione, to wpisujemy koszty z których ona się rozliczała, np. macie złożonych wniosków 40 do dnia 31.12.14, kolejno był taki moment w którym Księgowa się rozliczała z poniesionych kosztów i gdy pytała was o zdanie ile rodzin odebrało swoje karty, przyjmijmy że dniem rozliczania jej kosztów był dzień 30.12.14 i do tego momentu odebrało swoje karty np. 35 rodzin, więc koszty faktycznie poniesione to będą te z których się rozliczyła czyli 35 *8,93 = 312,55 i taką kwotę należy wpisać w wierszach 1, 1.1 , 1.1.1
A co zrobić w sytuacji kiedy zostało zrealizowanych więcej wniosków niż było planowane i z wyliczenia liczba wniosków x stawka za wniosek okazało się, że wychodzi kwota większa niż dostaliśmy dotację ?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dziwne, jak było pierwsze sprawozdanie i jak wpisałam ile rodzin złożyło wnioski ile odebrało to zadzwoniła baba z UW i powiedziała ze źle bo nie ważne, że karty są jeszcze w produkcji, że są nie odebrane przez ludzi wszystko mam wykazywać jako wydane i odebrane i tak robię jak mi kazałaIGCIA pisze:w kolumnie 1 piszecie ilość kart zamówionych ? nie ważne czy odebrane czy nie? Bo we wcześnieszych sprawozdaniach uwzględniałam tylko wyłącznie te które zostały zamówione i odebrane przez osobę. Napiszcie prosze jak wy to robicie
ale teraz jest inaczej. chcą zakończyć top sprawozdanie razem z rozporządzeniem. w związku z tym w pkt 1, pkt 2 , pkt3 wszystkie wprowadzone do systemu uwzględniamy. a dopiero od pkt 4 karty fizycznie wydane
Ja chyba raczej zasugeruje się tym co księgowa wspomniała, tak jak wyżej napisałam, żeby nie było że sama sobie wymyślam. Tylko po co w takim razie miałaby być w ogóle kolumna ostatnia, skoro każdy miałby wykazywać taką samą kwotę co w kolumnie 3? Kurde mole, co za głupie sprawozdanie.. Czy ktoś juz wysłał? I wypowie się co wpisał w tabeli koszty faktyczne??
Oprócz Pytanie dot. sprawozdania - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Sprawozdanie - pomocy!
Ustawowe zniżki
przedłużenie
co dokładnie?
Ustawa
przedłuzenie karty
2 pytanie, PILNE!
drugie imię, brak pierwszego
czy karta przysługuje
dziecko ma dziecko
dziecko z orzczeniem o niepełnosprawności
jak to rozwiązać?
zapotrzebowanie
oswiadzcenie czy zaświadczenie
Kto w składzie rodziny i czy przysługuje karta?
do kiedy przyznac