Pytanie w sprawie KDR/G/19/III kwartał + szacunki na IV kwartał

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Pytanie w sprawie KDR/G/19/III kwartał + szacunki na IV kwartał

Post autor: nowa26 »

Dla osób które też są z małopolski pytanie czy w części dotyczącej planowanej liczby kart na 4 kwartał to co wpiszemy jest wiążące i takie środki nam przekażą już teraz i nie będzie żadnych rozliczeń już do końca roku? Orientuje się ktoś z Was w tym temacie?
user06
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: Pytanie w sprawie KDR/G/19/III kwartał + szacunki na IV kwartał

Post autor: user06 »

To co wpiszesz na IV kwartał to są środki planowane - musisz sobie przewidzieć ile orientacyjnie wpłynie Ci wniosków. Środki dostaje się teraz raz na kwartał, więc za 4 pewno w styczniu/ grudniu nie wcześniej. tak jak w każdym sprawozdaniu masz rubryczkę środki planowane / wykorzystane i niewydatkowane - wtedy różnicę pomiędzy liczbą wniosków i planem jaki przewidziałaś a stanem fatycznym uwzględniasz w ostatnim sprawozdaniu.
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Re: Pytanie w sprawie KDR/G/19/III kwartał + szacunki na IV kwartał

Post autor: nowa26 »

Dzięki za odpowiedź jak zwykle nie mogę tego ogarnąć wróżenie z fusów a później problem. Ale faktycznie zapomniałam, że teraz to kwartalnie jest rozliczane oby to jednak przesłali w styczniu a nie w grudniu, łatwiej byłoby to ogarnąć takie mam wrażenie...
ODPOWIEDZ