zwolnienie z opłaty za duplikat karty
-
- Stażysta
- Zajmuję się: św,ps
- Kontakt:
zwolnienie z opłaty za duplikat karty
Witam, wprowadziłam wniosek o duplikat karty. Nie zwolniłam tej rodziny z opłaty i rodzina wpłaciła pieniądze na konto urzędu. W zakładce decyzje/ przyznanie / po wejściu w każdą osobę - jest napisane czy zwolnieni z opłaty i zaznaczone - TAK, nie mogę tego w ogóle edytować , żeby zaznaczyć że NIE . Czy ktoś też miał taki problem ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zwolnienie z opłaty za duplikat karty
Stajesz na tą osobę tak jakbyś chciała przyznać kartę i powinna się rozwinąć ta lista z opłatą i domyślnie podpowiadało "nie wniesiono wniosku o zwolnienie" jakoś tak i dopiero wtedy można było kliknąć przyznanie. Chyba, ze już przyznałeś karty to tego nie zmienisz.
Jeśli wszystko robisz poprawnie to zgłoś to na helpdesk.
Jeśli wszystko robisz poprawnie to zgłoś to na helpdesk.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Jeszcze nie przyznałam tych kart, jestem już w zakładce decyzja/przyznanie/ wydanie karty i właśnie jak wejdę w szczegóły to mi z automatu pokazuje , że jest zwolnienie z opłaty i nie mogę tego zmodyfikować. Pisałam do helpdesk i napisali ,że najwyżej zrobię korektę w sprawozdaniu i napiszę komentarz, dzwoniłam do urzędu woj. i oczywiście nie wiedzą co i jak dlaczego tak jest. Chyba, że jak zaznaczę osobę to mi się pojawi wtedy zwolnienie z opłaty, jutro zobaczę. Najwyżej będzie korekta w sprawozdaniu.

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie zgadzaj się na to. Powiedz, że jest to błąd systemu i prosisz o diagnozę tego, ewentualnie niech ci ręcznie zmienią na "nie wniesiono wniosku o zwolnienie" i dopiero przyznaj. Chyba, że znajdą powód dlaczego taki błąd występuje. Niech HD się troche wysili, w ostateczności zrób tak jak mówią, ale zakładając błąd systemu to jest to sprawa dla helpdesku i to jest ich praca.słonecznik pisze: 01 paź 2019, 14:37 Jeszcze nie przyznałam tych kart, jestem już w zakładce decyzja/przyznanie/ wydanie karty i właśnie jak wejdę w szczegóły to mi z automatu pokazuje , że jest zwolnienie z opłaty i nie mogę tego zmodyfikować. Pisałam do helpdesk i napisali ,że najwyżej zrobię korektę w sprawozdaniu i napiszę komentarz, dzwoniłam do urzędu woj. i oczywiście nie wiedzą co i jak dlaczego tak jest. Chyba, że jak zaznaczę osobę to mi się pojawi wtedy zwolnienie z opłaty, jutro zobaczę. Najwyżej będzie korekta w sprawozdaniu.![]()
![]()
Jeszcze pytanie, w którym miejscu to widzisz? Może ty robisz źle i klikasz w lupkę?
1. Kliknij na zakładkę Decyzje/przyznanie/wydanie karty
2. Zaznacz/wybierz osobę (checkboxem)
3. z tego co pamiętam wtedy dopiero wyświetla się:
Wynik rozpatrzenia: przyznanie/zgoda na dodatkowy rodzaj karty
a niżej
Czy zwolnienie z opłaty za wydanie duplikatu: i tutaj domyślnie powinno być Nie wniesiono wniosku o zwolnienie
4. Zatwierdź
5. Dopiero wtedy Przyznaj
Edit:
to właśnie nie wchodź w szczegóły tylko zrób tak jak napisałem, ewentualnie po zatwierdzeniu ale jeszcze przed przyznaniem kliknij szczegóły i zobacz czy jest wszystko dobrze.słonecznik pisze: 01 paź 2019, 14:37 Jeszcze nie przyznałam tych kart, jestem już w zakładce decyzja/przyznanie/ wydanie karty i właśnie jak wejdę w szczegóły
-
- Stażysta
- Kontakt:
Zrobiłam tak napisałeś i jest teraz ok, nie potrzebnie patrzyłam w tą " lupkę" DZIĘKI WIELKIE 

Oprócz zwolnienie z opłaty za duplikat karty - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Raport R01
Koszty realiacji Karty Dużej Rodziny
Przysługujące koszty za domówienie KDR
Pytanie w sprawie KDR/G/19/III kwartał + szacunki na IV kwartał
wydanie duplikatu i doatkowej formy karty?
Nieaktualne informacje o programie samorządowym?????
Co zrobić by dziecko miało ważną kdr w dzień 18stych urodzin?
dotyczy zapotrzebowania oraz rozliczenia środków
Czy mogę przyznać Kartę Dużej Rodziny?
rodzina patchworkowa - skomplikowana sytuacja
Wniosek o przedłużenie plus dodatkowa forma
karta dużej rodziny dla cudzoziemców
Karta dużej rodziny dla seniora
trójka dzieci - każde gdzie indziej żeby było ciekawiej :)
karta dla studenta studjujacego zaocznie
druga karta dla osoby niepełnosprawnej po wygaśnięciu ważnoś