R-ki czy noty za pobyt w DPSie
R-ki czy noty za pobyt w DPSie
Spotkałam się z odmową wystawienia dla OPSu rachunku lub noty za pobyt naszego podopiecznego w DPSie. Czy słusznie ? i co będzie wtedy podstawą /dokumentem/ do dokonania zapłaty
Przecież nie może być dokonana zapłata - wydatek bez merytorycznego sprawdzenia . Chodzi np. o stwierdzenia czy osoba ta w danym miesiacu przebywała w tym Domu
Przecież nie może być dokonana zapłata - wydatek bez merytorycznego sprawdzenia . Chodzi np. o stwierdzenia czy osoba ta w danym miesiacu przebywała w tym Domu
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: R-ki czy noty za pobyt w DPSie
Mam 2 DPS-y i oba wystawiają noty.
W POMOŚCIE można wydrukować listę wypłat przelewowych.
Kiedyś jedna pani z DPS-u stwierdziła, że właściwie to ona nie musi wystawiać not bo jest decyzja w sprawie odpłatności ale nadal wystawia nam noty bez problemów.
W POMOŚCIE można wydrukować listę wypłat przelewowych.
Kiedyś jedna pani z DPS-u stwierdziła, że właściwie to ona nie musi wystawiać not bo jest decyzja w sprawie odpłatności ale nadal wystawia nam noty bez problemów.
ania
Jeden dps wystawia, drugi mówi, że nie, wiec płace na podstawie decyzji. Merytoryczni robią listę wypłat i ją zatwierdzam do wypłaty.
Jeden dps wystawia, drugi mówi, że nie, wiec płace na podstawie decyzji. Merytoryczni robią listę wypłat i ją zatwierdzam do wypłaty.
ja dostaję noty z DPSu i nigdy nie było z tym problemu
ja nie dostaję not ze wszystkich dpsów, sama musze pamiętać, żeby zrobić listę wypłat za dany miesiąc z pomostu i na jej podstawie płacę
A czy merytoryczni przed sporządzeniem listy i podpisaniu stwierdzenia \" sprawdzono pod względem merytorycznym\" sprawdzają ze podopieczny w danym miesiącu w DPSie przebywał ? Zresztą jak to sprawdzać jak ja mam umowy z DPSami na 39 osób
DPS-y chyba nie robia łaski,też przerabialismy ten temat nie chcieli nam wystawiać żadnych not ani rachunków ale uparliśmy się i wystawiają.Tak na dobrą sprawę skąd mamy wiedzieć czy dany podopieczny przebywał tam cały czas.Pozdrawiam@
Oprócz R-ki czy noty za pobyt w DPSie - Księgowość przeczytaj również:
tytuł wykonawczy do US
jeszcze raz kontrola pokl
zestawienie zysków i strat
wydatki syrukturalne a POKL
KOSZTY EGZEKUCJI
wygaszenie FA - księgowanie
odpis aktualizujący
podatek od ekwiwalentu za urlop
dotacje na 2014
ksiegowe instytucji kultury
zajęcie komornicze
umowy dps
jaki & do wyłaty staży i jakie konto
decyzja o nienależnie pobranych świadczeniach za 2011r- wydane przez Marszałka województwa w dn.09.12.2013-my otrzymaliśmy tę de
ZAMÓWIENIA PUBLICZNE
analityka do konta 800