R.z zawodowa, czy niezawodowa - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 lut 2012, 16:12

Ma r.z powstałą w 2011r. i była ona zawodowej niespokrewnionej z dzieckiem wielodzietnej rodziny zastępczej. Obecnie ma na stanie 3 dzieci. czy w myśl nowej ustawy staje się ona rodzina zastępczą niezawodową, czy nadal jest zawodową??? Mam tutaj na myśli szczególnie art. 54 ust. 1 ustawy o wspieraniu rodziny, czyli brak opinii koordynatora i brak co najmniej 3-letniego doświadczenia.
Jak powinna wyglądać umowa z taką rodziną, jeżeli w 201r. posiadałam umowę zlecenie???!!!
~Mona

Napisano: 21 lut 2012, 17:00

zostaje zwykłą zawodowa bez specjalizacji
~Iza

Napisano: 21 lut 2012, 17:18

Iza możesz mi wyjaśnić z czego to wynika, nie znalazłam zapisu w nowej ustawie!
~Mona

Napisano: 22 lut 2012, 9:31

no jeśli była wielodzietną a wielodzietnych nie ma to może zostać zwykłą zawodową przecież ma kwalifikacje i szkolenie, ktore jej nie przepada
~Iza

Napisano: 22 lut 2012, 22:41

a te osoby, które dopiero noszą się z myślą zostania rodziną zast. będą mogły od razu starać się o zostanie zawodową rodz. zast., ale ani nie specjal. ani nie pog. rodz.?
~KtośTaki

Napisano: 23 lut 2012, 10:01

moga się szkolic na zawodową bo doctychczas było tak, że w przypadku rodzin niespokrewnionych i zawodowych była niewielka róznica w programie szkoleniowym, tylko w zakresie uwzględnienia tematykai np. specjalistyka czy pogotowie, a wszystkie inne tematy dotyczą zarówno rodzin spokrewnioinych, niespokrewnionych oraz zawodowych
~Iza

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x