KOORDYNATORZY RODZINNEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ - Stare tematy

Strona 1 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 21 lut 2012, 10:23

Kto jest koordynatorem rodzinnej pieczy zastępczej niech się wpisuje. Czy już coś robicie,czy macie opracowany plan pomocy dziecku?, z kim współpracujecie?
Pozdrawiam! :)
~Koordynator1

Napisano: 21 lut 2012, 15:30

ja jestem. Mam do 30 środowisk
~prac.socjal.

Napisano: 22 lut 2012, 14:48

a na jakiej podstawie 30 a nie 15?
~A....

Napisano: 23 lut 2012, 10:44

czy ktoś z koordynatorów ma pomysł na szczegóły planu pomocy dziecku w rodzinie zastępczej. Jak wam układa się współpraca z asystentem rodziny? Pozdrawiam.
~koordynator 2

Napisano: 23 lut 2012, 12:40

Niestety OPS-y nie zatrudniły asystentów rodziny, mamy współpracować z pracownikami socjalnymi, ale z kim mamy opracować plan pomocy dziecku ,jak nie z asystentem rodziny,którego nie ma.
Nie wiem od czego zaczać, trzba opracować druki, niestety nie mam weny twórczej, może ktoś pomoże? Jak ma wyglądać plan pomocy dziecku , może już ktoś zaczął go tworzyć, proszę o info, pozdrawiam1
~Koordynator1

Napisano: 23 lut 2012, 14:13

na podstawie nowelizacji, którą proponuje zpp biorąc pod uwagę, że weszło wszystko co postulowali, wejdzie i 30 środowisk a co im kto zrobi!

~prac.socjal.

Napisano: 24 lut 2012, 13:24

no nieźle - projektowane prawo już weszło w życie :)
~ale jaja

Napisano: 28 lut 2012, 23:06

Witam, jestem na stanowisku koordynatora i nie wiem jak u was, ale ja mam rodziny bez stażu 3 letniego - blisko 40. Mam też dodatkowo jako pracownik organizatora mieć rodziny ze stażem powyżej 3 lat. Jak jest u was, czy też ustawa swoje a życie swoje?.
~OJEJ

Napisano: 29 lut 2012, 22:59

Witam, przymierzam się na stanowisko koordynatora i nie wiem czy dobrze na tym wyjdę. Mam mieć pod opieką ok 30 rodzin. Jak rozumiecie zapis artykułu 130 i 133 w sprawie przeprowadzania opinii, czy koordynator przeprowadza opinię jednocześnie u dziecka i u rodziny zastępczej ? Jakie są u was zarobki? Jeżeli możecie to prześlijcie mi plan pomocy. Pozdrawiam
~femi

Napisano: 01 mar 2012, 10:04

zarobki niezmienne jak u prac. socjal. tylko urlop zabrany. 130 i 133 robi organizator!!! koordynator tylko udziela konsultacji organizatorowi. Plany co do koordynatora i jego funkcji nie były złe ale się poplątało i teraz nie warto raczej nim zostawać. 30 środowisk to dużo, biorąc pod uwagę dodatkowe obowiązki. Ale nie warto się martwić na zapas bo szkoda zdrowia. Zpp zadbało o swój budżet na dzień dzisiejszy i choć umieszczanie dzieci w placówkach pochłania znacznie więcej kasy ekonomiści się na ten temat nie wypowiadają. Placówki też powinny być ale może jako ostateczność dla dzieci?
~koordynator

Strona 1 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x