Raporty z SOW

Pcprnowa
Referent
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Re: Raporty z SOW

Post autor: Pcprnowa »

Pcprnowa pisze: 06 kwie 2020, 12:53
Milosz90 pisze: 06 kwie 2020, 12:28
Pcprnowa pisze: 06 kwie 2020, 12:09 Wniosek na moduł II wpłynął 31 marca w wersji papierowej, wpisany do SOW 3 kwietnia. Teraz w programie wygląda jakby został złożony po terminie. Co z tym zrobić? I co z raportem- jak zrobię na dzien 1 kwietnia to nie będzie tego wniosku widać.
Rozumiem, że wniosek był wprowadzany przez pracownika? Jeśli tak, to podczas wprowadzania wniosku jest możliwość wybrania daty złożenia wniosku. Pomimo tego widnieje on z datą 3 kwietnia? Jeśli podczas wprowadzania go do systemu data nie została zmieniona to chyba nie da się już poprawić tej daty. Ale mogę być w błędzie.
Tak wniosek złożony przez pracownika...hmmm a jakby tak złożyć nowy wniosek z dobra datą a tamten odrzucić formalnie? Jak myślicie?
Milosz90 pisze: 06 kwie 2020, 12:28
Pcprnowa pisze: 06 kwie 2020, 12:09 Wniosek na moduł II wpłynął 31 marca w wersji papierowej, wpisany do SOW 3 kwietnia. Teraz w programie wygląda jakby został złożony po terminie. Co z tym zrobić? I co z raportem- jak zrobię na dzien 1 kwietnia to nie będzie tego wniosku widać.
Rozumiem, że wniosek był wprowadzany przez pracownika? Jeśli tak, to podczas wprowadzania wniosku jest możliwość wybrania daty złożenia wniosku. Pomimo tego widnieje on z datą 3 kwietnia? Jeśli podczas wprowadzania go do systemu data nie została zmieniona to chyba nie da się już poprawić tej daty. Ale mogę być w błędzie.
Tak wniosek złożony przez pracownika...pierwszy wprowadzony :lol: Hmmm a jakby tak złożyć nowy wniosek z dobrą datą a tamten odrzucić formalnie? Albo wycofać- jeśli jest taka możliwość? Jak myślicie?

A i jeszcze jedno - jeśli wniosek podpisuje pełnomocnik to wnioskodawcą dalej jest osoba niepełnosprawna -tak mi się wydaje ale nie wiem czy dobrze myślę? A może w polu wnioskodawca wpisuje dane pelnomocnika, a dane studentki w polu dane dziecka/podopiecznego?
Ratunku :cry:
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: Milosz90 »

Była (nie wiem czy jeszcze jest) możliwość wycofania wniosku. Może faktycznie wycofać ten złożony już wniosek i wypełnić drugi raz z poprawną datą. Chyba, że ktoś ma inny pomysł?
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Nie miałem jeszcze wniosku pełnomocnika w SOW, ale myślę, że pole wnioskodawca to dane pełnomocnika, a dane podopiecznego to osoba niepełnosprawna.
Pcprnowa
Referent
Kontakt:

Milosz90 pisze: 06 kwie 2020, 13:22 Nie miałem jeszcze wniosku pełnomocnika w SOW, ale myślę, że pole wnioskodawca to dane pełnomocnika, a dane podopiecznego to osoba niepełnosprawna.
Tylko ze przy wydruku wniosku w pdf w pozycji "wnioskosawca składa wniosek" nie na opcji w imieniu pelnomocnika. Jest tylko w imieniu własnym, jako rodzic/opiekun niepelnoletniego... i jako rodxic/opiekun niepelnoletniego...
Milosz90
Referent
Kontakt:

I jest zaznaczone jako rodzic/opiekun prawny pełnoletniego? Co prawda pełnomocnik nie jest opiekunem prawnym, ale chyba by musiało tak zostać. Więcej niestety nie pomogę :( Zostaje Ci pytanie do PFRONu lub SOWu.
Pcprnowa
Referent
Kontakt:

Milosz90 pisze: 06 kwie 2020, 13:52 I jest zaznaczone jako rodzic/opiekun prawny pełnoletniego? Co prawda pełnomocnik nie jest opiekunem prawnym, ale chyba by musiało tak zostać. Więcej niestety nie pomogę :( Zostaje Ci pytanie do PFRONu lub SOWu.
No właśnie problem w tym, że nic nie jest zaznaczone. W programie są 4 mozliwości złożenia wniosku (w imieniu własnym, opiekun niepełnoletniego..., opiekun pełnoletniego... i pełnomocnik) a na wydruku sa tylko trzy kwadraciki i nie ma wogóle opcji pełnomocnika. Dlatego mnie to zmyliło. Wydawało mi sie oczywiste ze jak pełnomocnik (z notarialnym pełnomocnictwem) podpisuje wniosek w imieniu studentki to ten wniosek składam wybierając na samym początku "nowy wniosek - opiekun osoby niepełnosprawnej", a nie "nowy wniosek - osoba niepełnosprawna" ale tereaz widze ze to chyba było błędne myslenie, juz sama sie pogubiłam
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: leon »

Miała być opcja zmiany datownika, że wprowadzając wniosek będziemy mogli zmienić datę ale nie wiem czy tak jest.
ODPOWIEDZ