Re: Opiekunowie dorosłych w większości to FIKCJA - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 01 kwie 2014, 21:11

a i.d..........c.i swoje racje, opiekunowie nie zawracajcie Sobie głowy bo to szkoda słów na to to .i tyle w temacie.
~xx

Napisano: 01 kwie 2014, 21:34

Jak będziecie miec pod opieką bliskich z prawdziwą niepełnosprawnością, to wtedy możecie sie zacząć odzywac. A teraz idzcie pie.przyc swoje morały tym, którzy poumieszczali swoich rodziców w dpsach na koszt podatników. I mogę was zapewnić , że sa wśród nich nawet rodzice biednych lekarzy, urzędników samorządowych,których nie stac na pokrycie ich pobytu w tych placówkach.
~m&m

Napisano: 01 kwie 2014, 22:22

Mama już 12 lat nie żyje , [może nie jasno napisałam ] .Jest siostra jak wcześniej pisałam ale ona utrzymuje się z zasiłków z braku pracy ,niekiedy jej się uda dostać prace interwencyjne .posiada orzeczenie bodajże umiarkowany stopień i jest starsza o de mnie
,mieszka nie z nami ja mam ponad 50 lat.Ja mam jedno dziecko ,siostra jest samotna tz. stara panna.
~Olka

Napisano: 01 kwie 2014, 22:33

Prawda jest taka że lekarze ,którzy leczą ojca zalecali umieszczenie tatę w zakładzie ,ale jest wiele ale....1 Na koniec gdy ojciec był całe życie z nami ma iść do obcego otoczenia obcych ludzi . 2 Moje dziecko takie coś widząc , jaki by miało przykład .3 Jest jeszcze jeden najważniejszy powód \'\'jak się pozbędę ojca jak mnie oceni Bóg? .
~Olka

Napisano: 01 kwie 2014, 23:11

Olka skoro postępujesz tak jak postępujesz to jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Absolutnie nie musisz się nikomu tłumaczyć a już szczególnie tu na forum, gdzie niewiadome kto jest kim.
Ohydne komentarze są postrzegane jako komentarze pracowników świadczeń. Wątpię aby była to prawda ale w każdym zawodzie zdarza się czarna owca.
Ja poniekąd zgadzam się i z opiniami opiekunów (niektórych) i opiniami osób postronnych. Każdy ma trochę racji.
Więc głowa do góry. Będzie dobrze :)
~sipera

Napisano: 02 kwie 2014, 15:52

Myślę że te negatywne komentarze to nie tyle pracowników MOPS LUB OPS ,tylko ludzi którzy nie byli w identycznej sytuacji ,mieli podobne przypadki ale nie identyczne .Każdy ma rację z swojego punktu widzenia P.Alicja ze swojego ,ja ze swojego .Takie jest życie .Pozdrawiam .
~Olka

Napisano: 02 kwie 2014, 16:25

\"U nas pełno odłogiem lezy i nikt nie chce tego kupować. \"

Same nygusy widac u Was i robić sie nie chce, to nic dziwnego, że każdy chce wydębić 520 od Państwa..
U nas sie o ziemie zabijają i milionowe kredyty biorą na kupno.
~ludek

Napisano: 02 kwie 2014, 16:49

Wszystko zalezy od regionu kraju. U nas są bardzo rozdrobnione gospodarstwa. I każdemu zamiast na hektarze lub na 2 ha cierpięć nędzę bardziej się opłaca pójsć do pracy i miec pewny dochód przez okrągły rok. Inna sprawa, ze kazdy tez woli nasadzić sobie 20arów malin niż dopłacac za obrobienie zasianie i zebranie hektara zboza. Ja sama miałam maliny, truskawki, porzeczki czerwone i czarne oraz aronie, a do tego większy i mniejszy tunel chryzantem. I gdyby nie choroba mamy, koniecznosc opieki bawiłabym sie w to do dzisiaj. a tak to mi wszystko zarosło i zdziczało.
~m&m

Napisano: 02 kwie 2014, 19:26

a u nas kupują hektar z hakiem tylko po to aby mieć ubezpieczenie. Do granicy niemieckiej blisko.
~sipera

Napisano: 03 kwie 2014, 2:01

Rozpatrzenie rządowego projektu ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów, https://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/transm ... A9004AE194#
~Iza

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x