Refundacja podatku VAT

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Monika.Kloc1
Praktykant
Zajmuję się: ŚW, DO
Kontakt:

Refundacja podatku VAT

Post autor: Monika.Kloc1 »

Witam, czy otrzymaliście już zapotrzebowane kwoty na wypłatę wniosków? Mam wniosek z 10 lutego 2023 r. i pomimo tego, że co miesiąc składam zapotrzebowanie jeszcze nie dostaliśmy żadnej zapotrzebowanej kwoty. I teraz nie wiem czy pisać do ludzi zawiadomienia o przedłużeniu terminu na załatwienie sprawy, tylko nie mam pojęcia do kiedy? A czy samo zdanie do czasu otrzymania środków z budżetu państwa wystarczy?
agawa
Referent
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
Kontakt:

Re: Refundacja podatku VAT

Post autor: agawa »

Otrzymaliśmy środki dwukrotnie, na zapotrzebowanie złożone na wnioski z lutego i marca oraz kolejna transza na wnioski złożone w kwietniu (lubelskie, urząd miasta). Tego ostatniego nie mogliśmy wypłacić, ponieważ zarówno decyzja jak i środki wpłynęły po ostatniej sesji rady miasta tuż przed wakacjami i nie mamy ich wprowadzonych do budżetu miasta. A wiadomo, że koszty obsługi programu są znikome i nikt nie zwoła w lipcu sesji, bo wychodzi za drogo na diety radnych. Także najbliższa wypłata pod koniec sierpnia. Nie piszemy zawiadomień o przedłużeniu terminu załatwienia sprawy, tylko to zdanie końcowe, a i to po terminie.
ODPOWIEDZ