Refundacja podatku VAT
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, DO
- Kontakt:
Refundacja podatku VAT
Witam, czy otrzymaliście już zapotrzebowane kwoty na wypłatę wniosków? Mam wniosek z 10 lutego 2023 r. i pomimo tego, że co miesiąc składam zapotrzebowanie jeszcze nie dostaliśmy żadnej zapotrzebowanej kwoty. I teraz nie wiem czy pisać do ludzi zawiadomienia o przedłużeniu terminu na załatwienie sprawy, tylko nie mam pojęcia do kiedy? A czy samo zdanie do czasu otrzymania środków z budżetu państwa wystarczy?
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
- Kontakt:
Re: Refundacja podatku VAT
Otrzymaliśmy środki dwukrotnie, na zapotrzebowanie złożone na wnioski z lutego i marca oraz kolejna transza na wnioski złożone w kwietniu (lubelskie, urząd miasta). Tego ostatniego nie mogliśmy wypłacić, ponieważ zarówno decyzja jak i środki wpłynęły po ostatniej sesji rady miasta tuż przed wakacjami i nie mamy ich wprowadzonych do budżetu miasta. A wiadomo, że koszty obsługi programu są znikome i nikt nie zwoła w lipcu sesji, bo wychodzi za drogo na diety radnych. Także najbliższa wypłata pod koniec sierpnia. Nie piszemy zawiadomień o przedłużeniu terminu załatwienia sprawy, tylko to zdanie końcowe, a i to po terminie.
Oprócz Refundacja podatku VAT - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Zródła ogrzewania
faktura za gaz
faktura za gaz
Rozliczenie FA prognozowanej
druga edycja dodatku węglowego
Dodatek dla gospodarstw domowych - sprawozdanie
Wysokość zużycia gazu na fakturze a ogrzewanie
weryfikacja od sierpnia
faktura vat
refundacja VAT zapotrzebowanie - wnioski pozostałe do rozpatrzenia
gazowy pierwszy wniosek
Problem z CEEB