renta rodzinna uchylelnie od kiedy
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
renta rodzinna uchylelnie od kiedy
decyzją z paździrnika przyznano rentę rodzinną na dziecko od 1 września(zgon ojca) należność za wrzesień wraz z świadczeniem za październk ma być wypłacona chyba w pażdzierniku. jak i od kiedy to doliczyć?
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: renta rodzinna uchylelnie od kiedy
Jak wyrównanie będzie w X/2016 to doliczasz dochód za XI/2016 i wstrzymujesz ewentualnie od XII/2016
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Będzie właśnie niestety wstrzymanie, na podstawie art. 18 ust. 6, dobrze myślę? w decyzji jest wyszczególniona wysokość renty za wrzesień i październik i na końcu jest napisane żę wysokość świadczenia do wypłaty wynosi miesięcznie 820 zł, więc to jeseten dochod za listopad, tak? doświadczona koleżanka, wiedząc to co napisałam, mówi ze uchylenie od listopada
trudno mi się z nią porozumieć, więc dowiedziałam się że od listopada uchylenie i koniec, taki to już typ
no więc w końcu jak to jest?

Uchylenie owszem, ale od grudnia, bo możesz doliczyć dopiero dochód za listopad jak ci przyniesie w grudniu (oczywiście jeżeli spłata renty będzie w październiku)
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W uzysku renty rodzinnej patrzysz kiedy faktycznie kobieta otrzymała pierwsze pieniądze, w Twoim przypadku jest to X/2016 więc jest to pierwszy m-c od uzyskania dochodu więc musisz doliczyć dochód za drugi m-c czyli XI/2016 i jeżeli jest przekroczenie to uchylenie prawa do świadczenia od XII/2016
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
co mi musi przynieść w grudniu? na dzień dzisiejszy widziałam decyzję i dowiedziałam się od tej Pani, że czeka na pieniądze (tak w sumie wynika z tej decyzji), ale jak to mam potwierdzić, kiedy jej ta kasa wpłynie na konto, oświadczenie? na co się powołać(jak podstawa prawna) w dyskusji z koleżanką(która jest bardzo doświadczona i którą w gruncie rzeczy lubię, żeby nie poczuła się urażona
?

- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Postawa prawna to art. o uzyskaniu dochodu z renty i tyle. Weź oświadczenie od kobiety kiedy jej wypłynie tak kasa na konto i dolicz jej kwotę z decyzji za XI
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ksero decyzji w teczkę
Skąd ja to znamglobb pisze:co mi musi przynieść w grudniu? na dzień dzisiejszy widziałam decyzję i dowiedziałam się od tej Pani, że czeka na pieniądze (tak w sumie wynika z tej decyzji), ale jak to mam potwierdzić, kiedy jej ta kasa wpłynie na konto, oświadczenie? na co się powołać(jak podstawa prawna) w dyskusji z koleżanką(która jest bardzo doświadczona i którą w gruncie rzeczy lubię, żeby nie poczuła się urażona?

Też mam bardziej doświadczone koleżanki które jak im coś mówię (czytając np to forum) twierdzą, że absolutnie tak nie jest i to one mają rację....i że na forum to nic się dobrego dowiedzieć nie można bo tam każdy pisze co chce

A co do Twojego problemu to jest tak, jak już było napisane.
Jak w październiku dostanie wypłacone z wyrównaniem, to bierzesz kwotę która otrzyma w listopadzie i uchylasz od grudnia.
Oprócz renta rodzinna uchylelnie od kiedy - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wyjaśnienia do sprawozdań
Weryfikacja pesel?
uzysk od którego miesiąca?
grunt
Prowizja sołtysów
Odwołanie- termin
świadczenie rehabilitacyjne i renta wypadkowa
Jak robicie?
wniosek
zmiana sytuacji zyciowej
EMPATIA
bardzoo problemowy petent