rezygnacja z pracy z rodziną - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 30 sty 2014, 16:28

kpa rozdz.5 ale czy jest coś w naszej ustawie o pomocy społecznej??
~Pati

Napisano: 30 sty 2014, 16:48

To tez jest kwestia podejścia do sprawy. Niektóry pracownik socjalny mimo że ma bardzo trudne srodowiska nic obie z tego nie robi, podchodzi leciuchno/ co nierzadko ma określone konsekwencje/ a inny pracownik w takim samym położeniu będzie się dwoił i troił żeby tylko zaspokoić i udobruchać swoją klientelę / co nierzadko również ma określone konsekwencje/ Bez asertywności ani rusz.
~nadgorliwa

Napisano: 30 sty 2014, 16:52

Oczekiwałam raczej konkretnej odpowiedzi a nie wywodów o... asertywności.
~ola

Napisano: 30 sty 2014, 16:54

Chyba nie można się tak po prostu zrzec. To przeca porzucenie obowiązków.
~Adam

Napisano: 30 sty 2014, 17:00

Ale właśnie w tym tkwi sedno problemu wg mnie, dla kogoś nadmiernie przejmującego się swoją pracą, obowiązkami , problemami innych które są nie do rozwiązania większość przypadków będzie trudna brutalnie to obrazując wygląda to jak hodowanie żmiji na własnym ciele niestety taka jest prawda
~nadgorliwa

Napisano: 30 sty 2014, 17:28

Ja się w takich sytuacjach dogaduję z innym pracownikiem soc. i np. razem odwiedzamy takową rodzinkę.
~anka

Napisano: 30 sty 2014, 17:30

pati
wyłączenie pracownika w związku z toczącym się postępowaniem
~Wredna

Napisano: 01 lut 2014, 21:50

Tak wiem, jednak chodzi mi po głowie, że na wniosek prac socj. kierownik mógł przekazać sprawę innemu pracownikowi i że podobny zapis był w ustawie o pomocy. Niestety nie mogę go odnaleźć. Może został uchylony? Myślę jednak, że na tych 2-dniowych poszukiwaniach poprzestanę:) Dzięki Wredna, przede wszystkim za konkretną odpowiedź - na temat. Których tu niestety niewiele.
~Pati

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x