ma ktoś jakieś pomysły jak powinno ono wyglądać? zarys mam już zrobiony ale nie jestem pewna czy aby wszytko w nim ujęłam i przydałoby mi się coś do porównania
możne macie jakiś wzór...odwdzięczę się
Witam. czy ja również mogłabym prosić o przesłanie? Przyznam się, że nie wiem jak to zrobić. A przy tym mam pytanie - czy to roczne sprawozdanie to ma być po roku pracy czy na koniec roku kalendarzowego? bo ja pracuje od lipca... [email protected]
też bym prosił o przesłanie poglądowo wzoru : [email protected], jako koordynator pracuje od maja 2012 r., ale wcześniej jako pracownik socjalny wykonywałam obowiązki koordynatora.
ja myślę że w tym sprawozdaniu powinno być zawarte co koordynator robił z iloma rodzinami, czyli ile rodzin objętych pomocą koordynatora, opinie, ile w jakim miesiącach, poprostu co zostało zrobione, można by się powołać na ustawę o wrispz gdzie są zadania koordynatora i sukcesywnie na każdy art odpowiadać i nazwać to sprawozdanie roczne z działalności........Nie wiem tak sobie tylko myślę, że tak bym to chyba zrobiła.
~kir
no tak, tyle że przez cały rok u nas wystawiono może jedną opinię ale za to było masę innych działań nie określonych ściśle z ustawą. Ja jako koordynator robiłam np oceny syt dzieci RZ, pisałam informację do sądu (czyli działania organizatora). Moja Dyrektorka powiedziała że ma nie być \"lania wody\" że najlepiej wypunktować ale jak tak o tym myśle, to co niektórych działań nie potrafie tylko wypunktować- muszę o nich napisac cos więcej....znalazłam szablon na stronach oscentrum ale jest on bardzo ubogi...
ps. od razu zaznaczam /nie urażając nikogo/ że tzw sępom, które piszą tylko że proszą o udostępnienie dokumentu nie będę nic wysyłac
no zgadza się, bez lania wody tylko konkrety co się robiło, ja też oceny robiłam, sprawozdania i wiele innych......
więc o tym bym pisała, bo takie było Twoje pytanie...
a jak nie chcesz udostępniać to już Twoja decyzja.
pozdrawiam mikołajowo
jeżeli chodzi o ciebie to jak najbardziej możemy podjąć współprace - nie che być tylko frajerką i wysyłać komuś gotowce w zamian za nic, chyba mnie rozumiesz.
zaczynam opisywać pierwsza rodzinę jak mi coś z tego wyjdzie to się podzielę
właśnie znalazłam to sprawozdanie z działalności koordynatora w necie i wydaje mi się że nie jest ono wystarczające, tzn działań było o wiele więcej niż te 6 punktów, ale w można by było wpisać w te inne czynności, ale myśle że wzór jest i można sobie to sprawozdanie jakoś udoskonalić o inne dziłania jakie się wykonywało, nie koniecznie pod inne czynności lecz np. ocena sytuacji dziecka umieszczonego, sprawozdanie z ....itd itp.