no wlasnie nie "ktos" a jeden z rodzicow - i niekoniecznie ten co mial uprawnienie do rodzicielskiego a przynajmniej nic w tej pzreslance negatywnej nie napisali,ze "jeden z rodzicow" to wlasnie ten uprawniony do swiadczenia rodzicielskiego
moze winno a moze wcale nie moze wlasnie chodzilo o to,zeby wygladalo, ze dali wielu a wcale nie dali:) i zamiast wyplacac w malym osrodku z tego tytulu 20 tysiecy miesiecznie ma byc wyplacany tylko jeden tysiac
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Ale do mpips-u czeba napisać. Poprzedni byli cwani. Jak coś zmieniali to krzyczeli w telewizorze, że dają, a na koniec okazywało się że z nowelizacji na 15 stron nic nie wynikało i kasy jeszcze zostało. Nie wierzę w ich pomyłki nieświadome-każdy zapis miał cel. Kretyńska ustawa "złotówka za złotówkę"-gruba kasa w ciągu roku zostanie, sprytna i bezczelna nowelizacja ustawy o funduszu i "wykorzystanie seksualne" gmin na sposobie rozliczeń wyegzekwowanych należności od dłużników alimentacyjnych. Tu trzeba wyżebrać ich stanowisko, a następnie literalnie podeprzeć się ustawą.
Ja będę pisał o interpretację - chyba, że coś zamieszczą. Roztrząsałem to kiedyś i niby dotyczy matki. Teraz nie chce mi się szukać, ale niech piszą po polsku i zrozumiale. Lepiej mieć pewność, niż 20 wrogów w gminie. Wyszedłby z tego ponad miliard złotych. Byliby aż tacy hojni?