Rodzicielskie art. 17c ust. 9 pkt 3 - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 21    [ Posty: 203 ]

Napisano: 30 gru 2015, 8:38

ja piasałam do mojego radcy prawnego i mi odpowiedział że osoba składająca wniosek nie może pracować ,przecież jak by oboje nie pracowali to bez sensu, czyli że się należy jeżeli jeden pracuje a co to jest to uposażenie macierzyńskie?
zakrecona

Napisano: 30 gru 2015, 8:47

Zapis w ustawie jest jaki jest, ale w oświadczeniu, które znajduje się we wniosku o świadczenie rodzicielskie znajduje się:
"nie podjęłam/nie podjąłem*) ani nie kontynuuję zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, która uniemożliwia mi sprawowanie osobistej opieki nad dzieckiem".

Nie ma nic o drugim z rodziców dziecka, jak również nie bierzemy żadnych dokumentów, więc wynika z tego, że sytuacja zawodowa drugiego rodzica nas nie interesuje, a zatem nie ma ona wpływu na prawo wnioskodawcy do świadczenia rodzicielskiego.
Nellii

Napisano: 30 gru 2015, 8:48

a co to jest to uposażenie macierzyńskie
zakręcona

Napisano: 30 gru 2015, 8:56

ja będąc na szkoleniach po lekturze ustawy myślałam, że właśnie jeśli matka nie pracuje, jest bezrobotna, bądź ma ten zasiłek dla bezrobotnych to płacimy
a ojciec nawet jak pracuje nie ma prawa do macierzyńskiego i dlatego przysługuje matce bo to ona nie ma prawa do macierzyńskiego a mąż , facet to inna bajka
ale jak czytam ten wpis zaczęłam mieć wątpliwości
gasiak

Napisano: 30 gru 2015, 9:20

Bardzo proszę tą interpretację, dziękuję . [email protected]
bisss

Napisano: 30 gru 2015, 9:32

bardzo proszę o wrzucenei tej interpretacji ministerstwa na forum
Z góry bardzo dziekuję
Gość

Napisano: 30 gru 2015, 9:40

Też się przyłączam do prośby. Lepiej wiedzieć konkretnie niż się domyślać.
Kulcia

Napisano: 30 gru 2015, 9:48

Przyłączam się do prośby o opinie, proszę ja wrzucić na forum lub proszę o przesłanie na maila [email protected]
asica66

Napisano: 30 gru 2015, 9:50

Ja tez poproszę o interpretację [email protected]
Bognak2

Napisano: 30 gru 2015, 10:08

tez prosze o interpretację na meila [email protected]
WIOLA12345

Strona 4 z 21    [ Posty: 203 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x