rodzina zastepcza a postanowienie - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 29 lip 2011, 15:38

czy zawsze dziecko umieszczone w rodzinie zastepczej ma postanowienie o tym ze umieszcza sie go rodzinie zastepczej państwa X????

chodzi mi o to, ze mam pismo z PCPR o tym ze wskazuje państwo X rodzina zastępczą, w postanowieniu sądu jest napisane ze dzieci umieszcza sie w rodzinie zastępczej wskazanej przez PCPR. i nie wiem czy będzie wydane nowe postanowienie sądu, o tym ze to właśnie rodzina państwa X została ustanowieona rodziną zastępczej????

prosze o szybką odpowiedź???
~dzaka

Napisano: 29 lip 2011, 15:43

U mnie zawsze w postanowieniu jest wskazanie z imienia nazwiska w jakiej rodzinie zastępczej umieszczane jest dziecko. Innych postanowień do tej pory nie miałam.
~grazka

Napisano: 29 lip 2011, 15:49

no własnie. wydaje mi sie ze sąd wyda jeszcze to właściwe postanowienie, gdzie ustanowi państwa X rodzina zastepczą!!!
~dzaka

Napisano: 29 lip 2011, 16:15

nie zawsze, bo mieliśmy kiedy taki przypadek i myśmy wyznaczyli rodzine x jako rodzinę zastępcza oczywiście przeszkolona i wtedy sad ci nie wyda innego postaowienia postawienia tylko wystarczy ci te co masz
~lilo

Napisano: 29 lip 2011, 16:22

czyli jak mam pismo z PCPR wktórym wskazują Państwo X na rodzinę zastępczą to , to jest to samo co umieszczenie tych dzieci w tej rodzinie zastepczej????

jakoś nie chce mi sie w to wierzyć ze wskazanie a umieszczenie to to samo!!! ale proszę jeszcze o inne wypowiedzi.

~dzaka

Napisano: 29 lip 2011, 21:25

Sąd może wydać bez wskazywania konkretnych osób postanowienie o umieszczeniu w rodzinie zastępczej zawodowej wskazanej przez PCPR. Ale tylko w zawodowej, z którą została zawarta umowa, do której zastosowanie mają przepisy dot. umowy zlecenia. PCPR zawiaduje wtedy miejscami w zawodowych rodzinach zastępczych i po umieszczeniu dziecka w rodzinie informuje Sąd, gdzie dziecko zostało umieszczone. Ważne jest aby napisać dla rodziny zastępczej pismo o powierzeniu dziecka w opiekę i mieć w dokumentacji potwierdzenie przyjęcia dziecka do rodziny. I to wystarczy - Sądowi i rodzinie zastępczej.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2011, 12:03

zgadzam sie z Kasią
~lilo

Napisano: 03 sie 2011, 11:25

Sąd wydaje postanowienie-umieszczasz dziecko w rodzinie zastepczej obojętnie zawodowej bądż niespokrewnionej /musi mieć kwalifikacje do pełnienia tej roli/ powiadamiasz,że umieściłaś tam dziecko i na tym koniec,decyzja,czy wydać kolejne postanowienie wskazujące konkretną rodzinę należy do sądu,ale tak jest ok.
~eva

Napisano: 09 sie 2011, 16:58

Ja mam taki przypadek. Sąd wydał postanowienie o umieszczeniu dzieci w placówce lub rodzinie zastępczej. Dzieci zostały umieszczone w rodzinie zastępczej o charakterze pogotowia rodzinnego, przyznano im decyzją pomoc a do sądu poszła informacja w jakiej rodzinie przebywa dziecko i jaką pomoc otrzyma rodzina, nie tylko pieniężną. Postanowienie jest na czas trwania postepowania. o dalszym pobycie dzieci zadecyduje sąd.
~izabela

Napisano: 10 sie 2011, 14:50

dziwne zawsze postanowienia jest z imienia i nazwiska do kogo gdzie z adresem, albo placówka opiekuńczo-wychowawcze
~pcpr

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x