Rodzinny dom dziecka drugie świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 wrz 2024, 13:26

Złożyła mi Pani prowadząca rodzinny dom dziecka wniosek na świadczenie pielęgnacyjne na kolejne dziecko. Od stycznia ma już przyznane jedno świadczenie, jak wprowadziłam drugi wniosek to program sygnity daje mi odmowę, podając powód, że osoba ma już przyznane jedno świadczenie. Nie wiem technicznie co zrobić, żeby program przyznał drugie świadczenie.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 19 wrz 2024, 9:55

Czy naprawdę nikt nie podwyższał kwot świadczenia pielęgnacyjnego, kombinuję różnie: nowy wniosek, zmianę wniosku, decyzja z decyzji i program nie chce mi zwiększyć świadczenia na drugie dziecko
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 19 wrz 2024, 10:01

u nas było przez wniosek o zmianę sytuacji rodzinnej, bez problemu przyznało, nawet zmieniło dziecko, które ma mieć podwyższone, a to nowe przyznało podstawowe śp. koleżanka robiła w lipcu, program Sygnity
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 19 wrz 2024, 10:04

może nie masz ustawionego typ opiekuna na piecza zastępcza i stopień pokrewieństwa na dziecko przysposobione? nie wiem czy koleżanka miała problem ale widzę że ma tak ustawione i przyznało ;)
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 19 wrz 2024, 10:39

Robiłam zmianę wniosku, zaznaczyłam typ opiekuna piecza zastępcza i coś mi nie wychodzi. Może jutro z rana spróbuję, może czegoś nie zaznaczam i dlatego mi nie daje.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x