rolnicy-komunikat-krus - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 7    [ Posty: 66 ]

Napisano: 07 lip 2014, 8:16

my też u nas 99% to rolnicy
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2014, 8:18

ja też wypłacam
bogusik

Napisano: 07 lip 2014, 8:21

Elmer - ale co Ty na ten komunikat, ja już nie wiem, mam informować tych ludzi co pobierają czy jak.. :( :(
ja..

Napisano: 07 lip 2014, 8:25

A co nas obchodzi ten komunikat? To informacja z KRUS dla rolników a nie dla gmin przyznających świadczenia rodzinne, zdo. Pokażcie co najwyżej to rolnikom i niech decyduj a sami czy pobieraja u nas swiadczenia czy zostaja w krus. Niby dlaczego mielibysmy nagle przestac wypłac?
Podniecacie sie nie wiadomo czym.
ktoss

Napisano: 07 lip 2014, 8:48

ktoss pisze:A co nas obchodzi ten komunikat? To informacja z KRUS dla rolników a nie dla gmin przyznających świadczenia rodzinne, zdo. Pokażcie co najwyżej to rolnikom i niech decyduj a sami czy pobieraja u nas swiadczenia czy zostaja w krus. Niby dlaczego mielibysmy nagle przestac wypłac?
Podniecacie sie nie wiadomo czym.
Dla nas ma znaczenie o tyle, że musimy ustalić czy płaci8ć składki ZUS.
Dla naszych klientów znaczenie ma natomiast gigantyczne.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2014, 9:37

To nasi klienci niech sie dowiedza i decydują, czy zostaja w krus, czy chcą od nas świadczenia. Albo rybki albo akwarium.
A co do składek, to zasady ich opłacania sa takie same od ponad 10 lat w tym zakresie więc co sie podniecacie? Jest gdzies indziej ubezpieczona osoba obowiązkowo, przy naszych świadczeniach nie opłacamy składek, nie jest - opłacamy.
Po raz kolejny - czym tu sie podniecacie?
nowaa

Napisano: 07 lip 2014, 10:19

a ja bym tych wszystkich rolników wysłał do ministerstwa - niech strajkują ... miało być jaśniej a jest jedna wielka czarna d*u*p*a* ....
brzydal

Napisano: 07 lip 2014, 10:29

co tu masz niejasnego?
czyba to że nie potrafisz czytać
nowaa

Napisano: 07 lip 2014, 10:42

nowaa pisze:co tu masz niejasnego?
czyba to że nie potrafisz czytać
czytać kochanieńka to ja umiem, edukacje zakończyłam już dawno ale .. nie w tym rzecz
po uchwale NSA było zamieszanie jedni przyznawali śp rolnikom drudzy nie ... szkolący zgodnym chórem ( co rzadkość wielka ) twierdzili, że przy zmianie ustawy o śr zostanie to jednoznacznie rozstrzygnięte ... i co ? i jest jedna wielka h=jnia ... teraz nawet ci co przyznawali nie sa pewni postępowania a juz rolnicy to zgłupieli całkiem
brzydal

Napisano: 07 lip 2014, 10:52

Jednak czytac nie potrafisz - jak wół jasne sa przepisy zdo i śr - zaprzestaniesz prowadzenia gospodarstwa/wykonywania w nim pracy, co potwierdzisz oświadczeniam, dostaniesz zdo, szo, śp. Nie zaprzestaniesz i tym samym nie potwierdzisz tego oswiadzceniem, zdo, szo, śp nie dostaniesz. Proste jak budowa cepa.
Odrebna kwestia to ubezpieczenie w krus - zgodnie z tym co napisał krus, według ustawy o ubezpieczeniu społecznym roników, jak zaprzestaniesz prowadzenia gospodarstwa/wykonywania w nim pracy stracisz tytuł do ubezpieczenie w krus - proste jak budowa cepa.
Jesteś rolnikiem, małzonkiem rolnika, domownikiem masz wybór - albo kasa z naszych świadczeń albo ubezpieczenie w krus.
Co w tym jest nadzwyczajnego? Czym tu sie podniecacie? Co tu jest niezrozumiałe? Jak sobie nie wiadomo po co i na co powbijaliscie do głów ze od 15 maja to mozna nie byc rolnikiem dla kasy od nas ale jednoczesnie byc rolnikiem w krus, to krus teraz uswiadomił ze tak dobrze nie ma. I zdaje sie ze to was tak niesamowicie podnieca.
nowaa

Strona 2 z 7    [ Posty: 66 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x