rolnicy-komunikat-krus - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 7    [ Posty: 66 ]

Napisano: 07 lip 2014, 20:17

TO DLATEGO PISAŁEM WCZEŚNIEJ, ŻE ROLNIKÓW BYM WYSŁAŁ POD SEJM BY PROTESTOWALI JAK WCZEŚNIEJ RODZICE DZIECI NIEPEŁNOSPRAWNYCH ,,, DO SKUTKU
nowaa obrzuca nas błotem, że czytać nie umiemy ... ale tu nie chodzi o czytanie ... czy nawet czytanie ze zrozumieniem ... tu chodzi o rolników !!! całe życie w dupęę ... pamietam jak wchodziły śr w 2004 r. też były rózne cyrki z rolnikami ... nawet była "szkoła" by ich do notariusza wysyłać ... i co ? niektórzy pojechali, kasę wydali, i zostali z ręką w nocniku ...
brzydal

Napisano: 08 lip 2014, 10:52

Elmer a informujesz rolników o tym komunikacie KRUS-u?
e11

Napisano: 08 lip 2014, 11:05

Z rolnikami i nie tylko jest przewał na maksa. Piękny Władysław dostał polecenie, że kasy mało w skarbcu i trzeba przykręcić kurek i musiał coś wymyśleć tęgimi głowami swoich niekiepskich prawników z MPIPS.
Trzeba byc dyletantem prawnym, żeby twierdzić, że można być ubezp. w KRUS jako rolnik, domownik i jednocześnie zrezygnować z prowadzenia gosp. lub pracy w gosp. rolnym. Trzeba być zawodowym kłamcą żeby twierdzić, że zdo to przywrócone świadczenie pielęgnacyjne osobom, które je bezprawnie utraciły. Jak nie trzeba informować stron o skutkach prawnych ich oświadczeń? A zasady kpa nie obowiązują? np. zasada pogłębiania zaufania obywateli do organów państwa? A kto będzie później wysłuchiwać pretensji obywateli? KRUS, ministerstwo? O nie, moi drodzy pracownicy od świadczeń, zdo, szo i sro.
Pitero

Napisano: 08 lip 2014, 11:22

To nich gminy informują rolników o skutkach prawnych takich oświadczeń, krus też niech informuje.
Z choinki się urwaliście?
Już w maju pytałam mój oddział krus, co jeśli rolnik złoży takie oświadczenie o zaprzestaniu prowadzenia gospodarstwa i odpowiedz była jednoznaczna - straci prawo do ubezpieczenia w krus.
I informowałam o tym wszystkich rolników zainteresowanych zdo, w krusie też pytali sami i dostawali taka sama odpowiedz. Tak samo działo sie wielu gminach bo ze znajomymi z innych gmin rozmawiam.
A teraz niedouczeni na tym forum zwalają na innych, bo zabrakło wyobraźni i nie chciało sie wcześnie wziac do pracy? Nagle z nieba pospadali pracownicy swiadczeń rodzinnych, którzy jak zwykle nic nie wiedzieli i nic nie wiedzą?
Jotero

Napisano: 08 lip 2014, 11:24

Tak trzeba informować, tym bardziej, że sytuacja jest dynamiczna i zaskakująca. Ja jako matka rolnik na koniec czerwca myślałam, że pozostaję w KRUS - dopytywałam się tej sprawie, teraz od lipca mam informacje, że nie mogę pozostać w KRUS. Dlatego ważne jest doinformowanie rolników w szczególności o składce zdrowotnej. Bo w interesie rolników jest wyjaśnienie tej każdej indywidualnej sytuacji, również tych ubezpieczonych w KRUS z mocy ustawy, bo tu trzeba mieć jasność - to chodzi o ubezpieczenie. Wszystko to jest bardzo pokręcone,prawo działa wstecz,brak logiki działania - tylko czysty podstęp.
wwo

Napisano: 08 lip 2014, 11:33

nowaa (vel Jotero) czemu zmieniłaś nick? Tamten był już mało wiarygodny?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2014, 11:49

Nie powinno się móc zmieniać nicków jak też powinno być widać z jakiej instytucji piszą osoby. Kultura rozmowy by się podniosła może, choć i tak mam wrażenie kulturalniej rozmawiamy niż niektórzy ministrowie tego rządu (ablo nierządu).
Nie dziwi mnie poziom wypowiedzi niektórych, dostosowują się pewnie do poziomu ich szefostwa, chociaż jak na razie żadne nagranie pięknego Władysława nie wyciekło, więc poczekajmy...
Pitero

Napisano: 08 lip 2014, 11:57

Dokładnie tak samo u mnie jest jak pisze Jotero i żadnego zaskoczenia nie ma ani u mnie ani u rolników.
karinka1

Napisano: 08 lip 2014, 12:14

brzytwa Ockhama się kłania. I to w dosłownym znaczeniu nowaa
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2014, 12:55

To się przedstaw z jakiego jesteś urzędu - śmiało, nikt ci nie zabrania.
Ja nie pracuję w żadnym urzędzie
anna99

Strona 4 z 7    [ Posty: 66 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x