Rozliczenie czasu pracy na wyjeździe z dziećmi
Rozliczenie czasu pracy na wyjeździe z dziećmi
Zauważyłam na tym forum,ze zagląda tutaj wielu dyrektorów więc może któryś odpowie na moje pytanie.
Od 10 do 14 listopada od ( środy do niedzieli) organizowany jest obowiązkowy wyjazd wszystkich pracowników i dzieci w góry. Według grafiku w dwa dni poprzedzające ów wyjazd pracuję od 14 do 21.30.Wypracuję już więc 15 godzin- jestem zatrudniona z KN.
Jeśli pojadę nie będę miała dwóch dni wolnych należących mi się w tym tygodniu oraz trzeciego za pracę 11 listopada, którą świadczyłabym gdybyśmy nie wyjeżdżali.
Chciałabym wiedzieć, czy dyrektor powinien oddać mi jakiś dzień wolny? Poza tym w dzień poprzedzający wyjazd będę w pracy do 21.30,a wyjazd będzie następnego dnia o 7 więc nie będzie przerwy 11 godzin w mojej pracy- czy jest to zgodne z przepisami?
Od 10 do 14 listopada od ( środy do niedzieli) organizowany jest obowiązkowy wyjazd wszystkich pracowników i dzieci w góry. Według grafiku w dwa dni poprzedzające ów wyjazd pracuję od 14 do 21.30.Wypracuję już więc 15 godzin- jestem zatrudniona z KN.
Jeśli pojadę nie będę miała dwóch dni wolnych należących mi się w tym tygodniu oraz trzeciego za pracę 11 listopada, którą świadczyłabym gdybyśmy nie wyjeżdżali.
Chciałabym wiedzieć, czy dyrektor powinien oddać mi jakiś dzień wolny? Poza tym w dzień poprzedzający wyjazd będę w pracy do 21.30,a wyjazd będzie następnego dnia o 7 więc nie będzie przerwy 11 godzin w mojej pracy- czy jest to zgodne z przepisami?
Re: Rozliczenie czasu pracy na wyjeździe z dziećmi
ja mam inne pytanie!Pracuje na KP i jak mam miec liczone godz wyjazdu z dziecmi gdzie jestem z nimi 24 godz na dobe przez np.10 dni(w tym weekend?)napisze ze policzono mi po 8godz dziennie (równiez sobote i niedz)
do Agni...tak nie lubisz swojej pracy, że przeliczasz wszystko wszerz i wzdłuż....przykre ...ja nie pracuję - reorganizacja placówki i bezrobocie jest straszne...tacy jak Ty powinni pracować w biurze od ...do...żal mi tych dzieci, które z Tobą wyjadą. Będziesz wściekła, że przez nich straciłaś 11 godzin odpoczynku...dlatego Kn powinni wam zabrać, bo jesteście roszczeniowi...
do Zosi...dobrze ci policzono
Pozdrawiam...praca w domu dziecka to specyficzna praca i nie dla wszystkich...nie męczcie się w pracy, po 18 roku życia nie ma obowiązku chodzenia do pracy...dajcie szansę innym - to apel do wiecznie niezadowolonych i roszczeniowych wychowawców z kn- najlepsze życzenia z okazji DEN!!!!
do Zosi...dobrze ci policzono
Pozdrawiam...praca w domu dziecka to specyficzna praca i nie dla wszystkich...nie męczcie się w pracy, po 18 roku życia nie ma obowiązku chodzenia do pracy...dajcie szansę innym - to apel do wiecznie niezadowolonych i roszczeniowych wychowawców z kn- najlepsze życzenia z okazji DEN!!!!
dziekuje za odpowiedz:)cos w tym chyba jest ze z tymi z KP pracuje sie inaczej!tak twierdzi moja dyr.wczesniej była pogon o nadgodziny,nikt nie musial sie niczym wykazywac bo i tak dostal podwyzke i wszelkie inne dodatki.
Drogo krecie!
Nie przelewaj na mnie swojego rozgoryczenia i nie wysuwaj fałszywych wniosków.Przez 15 lat byłam instruktorem harcerskim i uwielbiam wszelkie wyjazdy z dziećmi i zawsze się pierwsza zgłaszam, gdyż jestem osoba dyspozycyjną.
Zapytałam dlatego,że robię studia podyplomowe, mam często zjazdy i dyrekcja utrudnia mi zamiany. I na dokształcanie potrzebne mi są dni wolne....
Serdecznie dziękuję za życzenia złośliwemu koledze. Nie dziwię się,że w pierwszej kolejności zostałeś zwolniony przy Twojej kulturze osobistej.
Nie przelewaj na mnie swojego rozgoryczenia i nie wysuwaj fałszywych wniosków.Przez 15 lat byłam instruktorem harcerskim i uwielbiam wszelkie wyjazdy z dziećmi i zawsze się pierwsza zgłaszam, gdyż jestem osoba dyspozycyjną.
Zapytałam dlatego,że robię studia podyplomowe, mam często zjazdy i dyrekcja utrudnia mi zamiany. I na dokształcanie potrzebne mi są dni wolne....
Serdecznie dziękuję za życzenia złośliwemu koledze. Nie dziwię się,że w pierwszej kolejności zostałeś zwolniony przy Twojej kulturze osobistej.
Agni zmien prace bo widze że sie męczysz chyba, że jesteś po 50- dziesiątce to rozumiem wypalenie zawodowo. Życze pozytywnej energii i więcej chęci do pracy.
krecie sami tworzymy prestiż zawodu wychowawcy jeżeli się na wszystko zgodzimy to nic nie wywalczymy pracuje na kp i próbuje coś wywalczyć od kilku lat i nic bo samorząd nie ma ale próbuje na różne sposoby poczytaj forum mam zgodzić się na wszystko na każde życzenie prowadze dużo zajęć sportowych ostatnio rozwaliły mi się buty i sobie myśle tyle się udzielam to może się doczekam dofinansowania i nic bo kiedyś tam o to się nie upomniałem i to jest norma a do zajęć kiedy mam się przygotować jak mam 40godz w grafiku to słyszę na nocy ale nic na piśmie nie dziw się że ludzie pytają zaznaczam 1350 zł na rękę i jak słyszę takie brednie co piszesz to proponuje napisz pismo do dyrekcji o najniższą krajowa wtedy uwierze że to jest praca dla Ciebie co do kn nie interesuje mnie to oni walczą o swoje
Brednie typu- specyficzna praca, misja i inne takie mnie rozwalają. Zatrudnienie na kn i kp coś oznacza. Są to przecież konkretne dokumenty, są tam zapisane obowiązki i PRAWA pracowników. A bezmyślne gadanie o tym że jakaś praca to misja praktycznie sprowadza się do jednego zapier... człowieku i ani się waż bronić swoich praw!!! Agni pyta o swoje prawa i nie ma w tym nic złego, a ty krecie ryj dalej.
to niech się w ministerstwie zapyta....albo do PIP napisze....albo do jednostki prowadzącej jej dom dziecka.....postuluję, żeby zlikwidować domy dziecka, NIE BĘDZIECIE SIĘ JUŻ MĘCZYĆ....
o obowiązkach poczytajcie, to nie będziecie przesiadywać z kawką dyżurów...planu pracy z dzieckiem logicznego napisać nie potraficie...nie dokształcacie się ale w sprawie praw, wszyscy mądrzy...jak wasi podopieczni, których obgadujecie i macie pretensje, że czegoś od was wymagają....przecież Wy też uczycie wychowanka, że ma obowiązki i nie pamiętacie, że ma prawa...oj nieładnie...
Oprócz Rozliczenie czasu pracy na wyjeździe z dziećmi - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Czy można pracować w MOW MOS ??
Domów Dziecka w Ośrodki lecznicze ?
Skreślenie z listy wychowanków
DOM DZIECKA
mieszkania usamodzielnień
jak to jest: czy należy się zniżka godzin?
wyprawki
Legitymacje służbowe
urlopowanie wychowanków
odsetki za zwłokę
znisienie karty nauczyciela
opiekun prawny
protest przeciwko nowej ustawie
Kontrola zarządcza
kwalifikacje pracownika socjalnego
Stypendia szkolne dla wychowanków Domów Dziecka