znisienie karty nauczyciela

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~ewa

znisienie karty nauczyciela

Post autor: ~ewa »

jeśli wejdzie nowa ustawa to czy 1 stycznia 2012 roku otrzymam wypowiedzenie? Czy jeśli nie skorzystam z nowej oferty należy mi się odprawa?????
~edyp

Re: znisienie karty nauczyciela

Post autor: ~edyp »

Tak należy Ci się ponieważ nie dostałaś wypowiedzenia ze swojej winy, chyba ze nasi rządzący tak to będą chcieli wprowadzić ze ominą to prawo do odprawki.
~ewa

a jak to możliwe jeśli ma umowe o prac na czas nieokreślony!
~jolka

Post autor: ~jolka »

Według mnie akty mianowania nauczycieli mianowanych i dyplomowanych przekształcą się z mocy ustawy (tej nowej) w umowy o pracę. Wówczas nie ma mowy o żadnych odprawach.
~ewa

ALE PRAWO NIE DZIAŁA W STECZ???? WIĘC JAK MOGĄ MI TAK POPROSTU ZABRAĆ TO CO NABYŁAM WCZEŚNIEJ???
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

MAM NADZIEJE ŻE TRYBUNAŁ KONSTYTUCYJNY ZACZNIE DZIALAĆ
Kasia
~iza

Post autor: ~iza »

jak będzą chcieli to pozbawią Was przywilejów z Karty . Mnie już pozbawiono , sprawa jest w sądzie
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

iza a co sie stało mozesz napoisać dlaczego zabrali kartę?
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

iza a co sie stało mozesz napoisać dlaczego zabrali kartę?
Kasia
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Skoro tak zrobili to są dla mnie dwa wytłumaczenia: albno nastąpiła restrukturyzacja placówki i wtedy jest ok albo ktoś zap[omniał o przepisach prawa i dał ciała. Nie znam okoliczności więc trudno jednoznacznie oceniać. Wiem jedno jeżeli była to pozorna restrukturyzacja lub inny manewr to w sądzie sprawa jest wygrana. Pozdrawiam Izę. Głowa do góry.
ODPOWIEDZ