różne miejsca zamieszkania

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
gość5

różne miejsca zamieszkania

Post autor: gość5 »

Ojciec ma 3 dzieci. 2 mieszka z nim na terenie 1 gminy, a 1 dziecko mieszka z matką w innej gminie?czy we wniosku ma wpisać siebie i 3 dzieci i zaznaczyć ze to jedno tu nie mieszka? do systemu mam wprowadzić wszystkich i nie zamawiać dla tego 1 dziecka karty???????
gość5

Re: różne miejsca zamieszkania

czy ktoś podpowie?
Marikrak

Post autor: Marikrak »

Mam ten sam problem, ale z tego cp pamiętam nasz koleniu mówiono, że we wniosku nie powinno się pisać składu rodziny tylko te osoby , który zamawiamy karte, pozostali uprawnieni powinni ubiegać się w swojej gminie właściwej ze względu na zamieszkanie
Marikrak

I dodam, jeszcze w tym temacie, bo zapomniałam napisać, że z informacji, jakie uzyskałam od osoby udzielającej porad w sprawie systemu KDR wynika, że jeżeli dzieci z innego terenu trzeba w system wprowadzić , ale kart nie zamawiać, chyba ze już są w systemie bo matka na nie składała wniosek w miejscu ich zamieszkania,. Mam jednak obawy jak to będzie w praktyce bo to mój pierwszy taki wniosek. JA MYSLE, ŻE TAKICH PRZYPADKACH BĘDĘ JEDNAK KSEROWAC DOKUMENTY, bo ja isię z takim przykładem i wprowadzal w system . Pozdrawiam inaczej będę mieć potwierdzenie, ż rodzina jest wielodzietna, wezmę tez oświadczenie od ojca, że łozy na ich utrzymanie. Proszę o informację, jeżeli ktoś już spotkał się z takim przykładem i wprowadzał w system lub inaczej załatwiał tego typu wniosek. Pozdrawiam
Marikrak

Sory , jakiś chochlik pomieszał moje zdania. Chodzi mi o to, że aby udowodnić , że jest to rodzina wielodzietna będę dokumenty kserować i brać oświadczenie, ale na wniosku nie powinno się wpisywać tych dzieci, które nie są mieszkańcami naszej gminy. Pan Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, że w sprawach kontrowersyjnych można kserować,
gość5

dlaczego tamtego jednego dziecka nie wpisywać do wniosku skoro trzeba je wprowadzić do systemu? to co na dodatkowym piśmie ma tylko być potwierdzone że ojciec ma troje dzieci?
Marikrak

Wniosek jest o wydanie karty , więc jeżeli będą te dzieci wpisane z innego terenu to trzeba dać decyzje odmowną, ja myślę, że wezmę na oświadczeniu że łozy na utrzymanie tych dzieci . Na szkoleniu Pan M powiedział nam, że we wniosku nie ma składu rodziny , tylko na kogo wnioskodawca stara się o kartę. Zapisałam sobie tą informacje i teraz wygrzebałam w notatkach. Z tego nasuwa mi się taki wniosek. Może nie mam racji, ale głośno myslę i sama szukam rozwiązania. Jednak logicznie analizując te informację wynika, że tamte dzieci powinny ubiegać się w miejscu swojego zamieszkania. To będzie utrudnienie dla ich matki bo ona jeżeli nie ma 3- ki dzieci nie jest uprawniona więc złożyć powinna wniosek o wydanie karty tylko dla dzieci. Jednak w systemie my powinniśmy zapisać te dzieci, ale nie zamawiać kart. Strasznie namieszane to wszystko . Już sama nie wiem co o tym sądzić, Bo na papierze nie brać , a w system wprowadzać, tylko nie zamawiać :((
gość4

Post autor: gość4 »

Ja zrobiłam tak, że wzięłam oświadczenie od pana że ma 3 dzieci i że łoży też na utrzymanie tego 3 dziecka, które z nim nie mieszka, Dobrze? we wniosku nie wpisał tego 3 dziecka żeby nie dawcać mu odmownej decyzji. nie wiem czy dobrze?
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

Marikrak pisze:Wniosek jest o wydanie karty , więc jeżeli będą te dzieci wpisane z innego terenu to trzeba dać decyzje odmowną, ja myślę, że wezmę na oświadczeniu że łozy na utrzymanie tych dzieci . Na szkoleniu Pan M powiedział nam, że we wniosku nie ma składu rodziny , tylko na kogo wnioskodawca stara się o kartę. Zapisałam sobie tą informacje i teraz wygrzebałam w notatkach. Z tego nasuwa mi się taki wniosek. Może nie mam racji, ale głośno myslę i sama szukam rozwiązania. Jednak logicznie analizując te informację wynika, że tamte dzieci powinny ubiegać się w miejscu swojego zamieszkania. To będzie utrudnienie dla ich matki bo ona jeżeli nie ma 3- ki dzieci nie jest uprawniona więc złożyć powinna wniosek o wydanie karty tylko dla dzieci. Jednak w systemie my powinniśmy zapisać te dzieci, ale nie zamawiać kart. Strasznie namieszane to wszystko . Już sama nie wiem co o tym sądzić, Bo na papierze nie brać , a w system wprowadzać, tylko nie zamawiać :((
Tak we wniosku wpisujesz osoby które maja mieć wydana kartę a nie cały skład rodziny
marikrak

Post autor: marikrak »

sory za opóźnienie w odpowiedzi, ale też tak zrobiłam. Próbowałam uzyskać dziś info. w tej sprawie jeszcze od osoby obsługującej system ale kobieta ogólnie nie była zorientowana i stwierdziła że nie należy się mu dziecku bo nie mieszka z rodzina wspólnie. Totalna dezintegracja wiec nie biore jej pod uwagę . Robie wg podpowiedzi na stronie ministerialnej, czyli wprowadzam w system a nie zamawiam dla dzieci z innej gminy. Trzymam wniosek zbyt długo a co chcę uzyskac informacje odnośnie wprowadzenia w systemie to udzielają inne i sprzeczne ze sobą bzdurne informacje.
ODPOWIEDZ