rozwód, kolejne dziecko z innym??????pomocy - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 07 sie 2015, 8:40

:D optymizm rządzi ;)
aaaaaaaa

Napisano: 07 sie 2015, 9:20

aaaaaaa pisze:fb zdjecia szcześliwej rodziny (z tatusiem) a we wniosku o becik samotna
Bez przesady. W tej sytuacji możesz zweryfikować to czy jest samotna, prowadzisz normalne postępowanie, jak nie jest to dajesz odmowę + do prokuratury zawiadomienie, że próbowała wyłudzić. Nie jesteśmy bezsilni, są przepisy w ustawie które umożliwiają zweryfikowanie samotnego wychowania.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 9:23

Iks .. ale po co ?? my przyznajemy wg prawa .. to nie my tworzyliśmy ustawę .. a zdjęcia z FB nie są dowodem w postępowaniu o przyznanie "becika"
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 10:34

Co po co? Nie ma konieczności podawania dochodów partnera jeśli z nim nie wychowuje dziecka, a nie, że wpisuje albo nie jak ma taki kaprys. Zawsze decyduje stan faktyczny a nie widzimisie wnioskodawcy. Jeśli oświadcza niezgodnie z prawdą, to to jest najnormalniejsze wyłudzenie. I wg prawa właśnie tak jest.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 10:36

widzę te zdjecia bo znam dziewczyne, ona mnie pewnie już nie chce znać bo w pierwszym odruchu dając jej wniosek powiedziałam ze powinna wpisac ojca dziecka (po prostu wiem że są razem i nie przyszło mi do głowy że bedzie afera) przyszli razem, wypełnili wszystkie oswiadczenia i dostali odmowę bo przekroczył dochód i wtedy dostałam pieknie odmalowaną odmowę że dziewczyna jest sama, samotnie wychowuje i utrzymuje dzieci i nie potrzebuje alimentów od ojca dzieci bo sobie radzi sama.
odesłałam do sko ale wiem że przyznają jej ten becik
aaaaaaaa

Napisano: 07 sie 2015, 10:39

Odwołanie znaczy. U nas też tak było, SKO skierowało do ponownego rozpatrzenia, żeby ustalić skład rodziny, wezwałem do wyjaśnień, nie przyszła, wniosek został bez rozpatrzenia. W ciągu miesiąca zmienił się skład rodziny - bo przekroczyli. Miałem też asa z działalnością, który 3 razy zmieniał oświadczenie o dochodach z działalności bo 2 razy dostali odmowę. I za każdym razem oświadczał, że się pomylił. I co zrobisz? Nic nie zrobisz. Więc jak można coś zrobić, to wyłudzaczy trzeba tępić.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x