ryczałt za ogrzewanie

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Gosia1979
Referent
Zajmuję się: DM
Kontakt:

ryczałt za ogrzewanie

Post autor: Gosia1979 »

podpowiedzcie proszę co w takiej kwesti zrobić. Lokal ma doprowadzoną energie cieplna z kotłowni do której podłączone sa 3 bloki mieszkalne. Zarządca podkreślił we wniosku ze nie ma ogrzewania centralnego. Mi osobiście sie wydaje ze to dokładnie jest to ze posiada centralne ogrzewanie poza lokalem zamieszkania. Pani mi tu wykład robi ze nie znam ustawy bo tu chodzi o centralne z miasta. Jak to zinterpretować? w szczególności ze oni liczą im w czynszu to ogrzewanie.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: ryczałt za ogrzewanie

Post autor: :-) »

Gosia1979 pisze: 12 kwie 2023, 13:05 podpowiedzcie proszę co w takiej kwesti zrobić. Lokal ma doprowadzoną energie cieplna z kotłowni do której podłączone sa 3 bloki mieszkalne. Zarządca podkreślił we wniosku ze nie ma ogrzewania centralnego. Mi osobiście sie wydaje ze to dokładnie jest to ze posiada centralne ogrzewanie poza lokalem zamieszkania. Pani mi tu wykład robi ze nie znam ustawy bo tu chodzi o centralne z miasta. Jak to zinterpretować? w szczególności ze oni liczą im w czynszu to ogrzewanie.
to jak w czynszu liczą ogrzewanie ...mieszkaniec płaci za coś, co posiada...bo ma ciepło to jak nie ma ogrzewania...jest z zewnętrznego źródła. Nie ma kotłowni w bloku by blok ogrzewać tylko na zewnątrz...
Gosia1979
Referent
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: ryczałt za ogrzewanie

Post autor: Gosia1979 »

:-) pisze: 12 kwie 2023, 13:13
Gosia1979 pisze: 12 kwie 2023, 13:05 podpowiedzcie proszę co w takiej kwesti zrobić. Lokal ma doprowadzoną energie cieplna z kotłowni do której podłączone sa 3 bloki mieszkalne. Zarządca podkreślił we wniosku ze nie ma ogrzewania centralnego. Mi osobiście sie wydaje ze to dokładnie jest to ze posiada centralne ogrzewanie poza lokalem zamieszkania. Pani mi tu wykład robi ze nie znam ustawy bo tu chodzi o centralne z miasta. Jak to zinterpretować? w szczególności ze oni liczą im w czynszu to ogrzewanie.
to jak w czynszu liczą ogrzewanie ...mieszkaniec płaci za coś, co posiada...bo ma ciepło to jak nie ma ogrzewania...jest z zewnętrznego źródła. Nie ma kotłowni w bloku by blok ogrzewać tylko na zewnątrz...
no i tłumacze kobiecie ale... czasem jeszcze ludzie mnie zadziwiaja:)
ODPOWIEDZ