ryczałt za ogrzewanie
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
ryczałt za ogrzewanie
podpowiedzcie proszę co w takiej kwesti zrobić. Lokal ma doprowadzoną energie cieplna z kotłowni do której podłączone sa 3 bloki mieszkalne. Zarządca podkreślił we wniosku ze nie ma ogrzewania centralnego. Mi osobiście sie wydaje ze to dokładnie jest to ze posiada centralne ogrzewanie poza lokalem zamieszkania. Pani mi tu wykład robi ze nie znam ustawy bo tu chodzi o centralne z miasta. Jak to zinterpretować? w szczególności ze oni liczą im w czynszu to ogrzewanie.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: ryczałt za ogrzewanie
to jak w czynszu liczą ogrzewanie ...mieszkaniec płaci za coś, co posiada...bo ma ciepło to jak nie ma ogrzewania...jest z zewnętrznego źródła. Nie ma kotłowni w bloku by blok ogrzewać tylko na zewnątrz...Gosia1979 pisze: 12 kwie 2023, 13:05 podpowiedzcie proszę co w takiej kwesti zrobić. Lokal ma doprowadzoną energie cieplna z kotłowni do której podłączone sa 3 bloki mieszkalne. Zarządca podkreślił we wniosku ze nie ma ogrzewania centralnego. Mi osobiście sie wydaje ze to dokładnie jest to ze posiada centralne ogrzewanie poza lokalem zamieszkania. Pani mi tu wykład robi ze nie znam ustawy bo tu chodzi o centralne z miasta. Jak to zinterpretować? w szczególności ze oni liczą im w czynszu to ogrzewanie.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: ryczałt za ogrzewanie
no i tłumacze kobiecie ale... czasem jeszcze ludzie mnie zadziwiaja:):-) pisze: 12 kwie 2023, 13:13to jak w czynszu liczą ogrzewanie ...mieszkaniec płaci za coś, co posiada...bo ma ciepło to jak nie ma ogrzewania...jest z zewnętrznego źródła. Nie ma kotłowni w bloku by blok ogrzewać tylko na zewnątrz...Gosia1979 pisze: 12 kwie 2023, 13:05 podpowiedzcie proszę co w takiej kwesti zrobić. Lokal ma doprowadzoną energie cieplna z kotłowni do której podłączone sa 3 bloki mieszkalne. Zarządca podkreślił we wniosku ze nie ma ogrzewania centralnego. Mi osobiście sie wydaje ze to dokładnie jest to ze posiada centralne ogrzewanie poza lokalem zamieszkania. Pani mi tu wykład robi ze nie znam ustawy bo tu chodzi o centralne z miasta. Jak to zinterpretować? w szczególności ze oni liczą im w czynszu to ogrzewanie.
Oprócz ryczałt za ogrzewanie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
PILNE !!!! zasiłek rodzinny a dm
umowa o pracę
ulga na dzieci
DM w Sygnity
Zaliczka na koszty zarządu
PROCEDURA PRZYZNANIA DM
stypendia szkolne
Wyliczenie DM
protokół
informacja dla zarządcy - proszę o pomoc
Zmiana lokalu w trakcie miesiąca
zmiana zarządcy
decyzja
prośba o sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego (pierwszy raz :) )
brak kanalizy sieciowej
CENA za 1kWh